Ebru Şenbayrak"ın cezanesi morgdan alınarak önce Cemal Paşa Mahallesi Cevat Yurdakul Caddesi Çetin Apartmanı B Blok"taki evlerinin önüne getirildi. Şenbayrak Otomotiv Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı baba Adnan Şenbayrak, kızını kaybetmenin acısını yaşarken, eşi Selma Şenbayrak ve Ebru"nun kardeşleri Seda, Sedef ve Hasan Ali gözyaşlarına boğuldu. Evlat acısı yaşayan Adnan ve Selma Şenbayrak çifti birbirlerine sarılıp hıçkırarak ağladı.

CENAZEYE YOĞUN KATILIM

Ebru"nun cenaze törenine çok sayıda belediye başkanı, siyasetçi, iş adamı, akrabaları katılıp, baba Adnan Şenbayrak ve amcaları Kenan ve Türkiye Genç İş İdamları Derneği Konfederasyonu (TÜGİK) Başkan Vekili Ayhan Şenbayrak"a taziyede bulundu. Cenaze yıkandıktan sonra, gasilhanede helallik almaya giren ailesi fenalık geçirdi. Baba Adnan ve anne Selma Şenbayrak ile Ebru"nun üç kardeşi burada da birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Çağ Üniversitesi"nde Pazarlama Bölümü"nde eğitim görürken, psikolojik sorunları nedeniyle kaydını donduran Ebru"nun tabutunun üzerine lise yıllarında çekilmiş, büyütülmüş fotoğrafı konuldu. Kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan cenaze, dualar ve hıçkırıklar arasında toprağa verildi.

ANI DEFTERİ İNCELENİYOR

Dün sabah saatlerinde, yaklaşık 30 metre yükseklikteki evlerinden kendini aşağıya bırakan Ebru Şenbayrak"ın anı defterinde "Size layık olamadım. Can kaybetmenin nasıl olduğunu bilirim. Ama arkamdan üzülmeyin" yazılı notu bulunmuştu. Olayı soruşturan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, yazının Ebru Şenbayrak"a ait olup olmadığını, balkondan mı, yoksa pencereden mi atladığını araştırıyor.

BABASINA İNTİHAR EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Ebru Şenbayrak"ın 2 yıl önce de intihara kalkıştığı, dün de sabah saatlerinde babası Adnan Şenbayrak"ın yanına gelip, "Baba ben intihar edeceğim bugün, biliyor musun? Fare zehiri aldım" dediği, babasının da "Sen hele bana bir kahve yap. Senin bir isteğin var, hallederiz" karşılığını verdiği kaydedildi. Ebru"nun da kahveyi yapıp, getirdikten sonra 9"uncu kattan kendiği boşluğa bıraktığı belirtildi. Baba Adnan Şenbayrak, “Kızımın bazı sıkıntıları vardı ama intihar edebileceğine ihtimal dahi vermedim. Keşke ciddiye alsaydım da, kendisini hastaneye götürseydim” diyerek gözyaşı döktü.

Hürriyet