Van’ın Gürpınar İlçesi’nde 36 gün önce PKK’lılar tarafından kaçırılan AK Parti İlçe Başkanı 46 yaşındaki Hayrullah Tanış için basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında Tanış’ın 4 yaşındaki oğlu Hamza’nın "Babamı almaya geldik. Onu çok özledim" sözleri, salonda bulunanları duygulandırdı.

Gürpınar İlçesi’nde 3 Temmuz günü evine geldiği sırada PKK’lılar tarafından otomobilinden indirilerek kaçırılan AK Parti İlçe Başkanı Hayrullah Tanış’tan halen haber alınamadı. Bugün İHD, Van Barosu, Mazlum-Der Tanışın ailesi, yakınları Şemsikan Aşireti’nden Sami Yiğit’in de katıldığı basın açıklaması yapıldı. İHD’nin bürosuna sığmayan kalabalık, aynı iş merkezinin ara koridoruna toplanarak açıklama yaptı. Tanış’ın amcasının oğlu Yüksel Tanış, 5 kez hükümet ve yetkililere seslendiklerini fakat şu ana kadar hiçbir girişimde bulunmadıklarını söyledi. Tanış, "AK Parti kendi başkanına sahip çıkmamakla Tanış ailesinin nezdinde meşruiyetini kaybetmiştir. Biz Tanış’ın biran önce bırakılmasını istiyoruz. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nı onunla geçirmek istiyoruz. Günlerdir iftar sofrasında lokmalarımıza karışan gözyaşlarımızın dinmesini istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasına Tanış’ın eşi oğlu ve annesi de katıldı. 4 yaşındaki oğlu Hamza’nın ’Babamı almaya geldik. Onu çok seviyorum. Bayrama az kaldı, bayrama yetişsin babam. İnşallah bayramı birlikte geçireceğiz. Babamı çok özledim. Babamı istiyorum başkada birşey istemiyorum" dedi. Tanış’ın eşi Saime Tanış ise eşinin biran önce bırakılmasını istedi. Anne Habibe Tanış ise konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun bırakılmasını ve artık bölgede akan kanın durmasını isteyen Tanış, "Artık bu kan dursun. Anneler ağlamasın yeter artık" diye konuştu.

Şemsikan Aşiretinden Sami Yiğit de konuşurken gözleri doldu. Yiğit, "Her iki tarafa da sesleniyoruz. Bu ramazanda iftarı acıyla, ağlayarak açıyoruz. Her iki taraftan da cenazeler geliyor. Bizim yüreğmiz parçalanıyor. Bu akan kan artık son bulsun" diye konuştu.