2006-2008 arasında şehit olanların oğulları, babaları ve anneleri Gül'ün elinden Devlet Övünç Madalyası alırken gurur ve acıyı yaşadı..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya'ya çıktıktan sonra ilk defa 2007-2008 yılları arasında şehit olanların yakınları ile gazi ve malullere devlet ödünç madalyası verdi. Törende, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2 şehit yakınına, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1 malule, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 7 şehit ve 9 malule, emniyet mensubu 34 malul ve 8 şehit yakınına madalya verildi. Babalarının madalyalarını alan çocuklarla, oğullarının madalyalarını alan babalar ve anneler salondakilerin de gözlerini doldurdu. Çankaya Köşkü'ndeki törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Çevre Bakanı Veysel Ereoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları katıldı. Gül konuşmasında "Canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarımızla iftihar ediyoruz. Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için şehitlik ve gazilik ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Bu cennet vatan, bu kutsal topraklar, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin, isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın mirasıdır. Bu öyle bir asalettir ki, öyle bir ruhtur ki, anlatabilmek için kelimeler ve duygular yetersiz kalmaktadır" dedi.

KAHRAMAN BABALARI
Gül, Hakkâri Çukurca'da er olarak görev yaparken 2007'de çıkan çatışmada şehit olan Emrah Yiğit için babası Salih Yiğit'e madalya verdi. Emrah Yiğit'in Ankara'da düzenlenen cenaze töreninde acılı annesi "Silahını getirin ben kurutayım kökleri" diye feryat etmişti. Devriye gezerken şehit olan Sait Bal'ın babası Hikmet Bal da gözü yaşlarla dolu olarak oğlunun madalyasını aldı. Sait Bal, ölmeseydi 20 gün sonra düğünü olacaktı. Törene katılan komutanları duygulandıran ise çatışmada belden aşağısını kaybeden Jandarma malul gazi İbrahim İnal oldu. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, İnal'ı yutkunarak alkışlarken, bazı komutanların da gözlerinin dolduğu gözlendi.

Gurur duydum
ŞIRNAK'TA evi basılarak şehit olan Levent Çevik'in oğlu Mete Çevik madalya aldı. Oğlunun 2006'da kapıyı kırarak giren iki teröristin Kalaşnikof'la açtığı ateş sonucu şehit olduğunu öğrenen babası jandarma astsubay İbrahim Çevik de kalp krizinden ölmüştü. Mete ise yaralanmıştı. Gül, Mete Çevik'e "Her zaman yayınızdayım eğitimine devam et" dedi. 10 yaşındaki Çevik SABAH'a hisleri "Çok gurur duydum" diye anlattı.

Küçük asker
MUSTAFA Yıldız Van'ın Erciş İlçesi'nde 2006'da şehit oldu. 2 çocuk babasıydı. Çorum'daki cenaze töreninde 10 yaşındaki kızı Merve ve 3 yaşındaki oğlu Mete babalarına son kez veda etmişti. Mete dün askeri kıyafetle gelip madalya aldı.

Mayın şehidi
ALPERENToydemir'in babası Hakan Toydemir Bitlis'te bindiği askeri aracın mayına çarpması sonucu şehit olmuştu. Alperen madalyayı annesiyle birlikte aldı.
Tunceli'de şehit oldu
BÜLENTYollu, 2007'de Tunceli'de şehit düştü. Babasının tabutunu el sallayarak uğurlayan Ege dün madalyasını aldı.

İkizlerin vedası
MEHMETMustafa Demircioğlu, Hatay'da şehit oldu. 18 yıllık polis memuruydu. İkiz oğulları İrfan ve Ersin o zaman 12 yaşındaydı. Dün madalyayı İrfan aldı, anneleri ağladı.


SABAH