Baskında 11 asker şehit olmuştu. Evlatlarından ayrı ilk Babalar Günü'ne giren şehit aileleri, TSK bünyesinde yürütülen soruşturmalardan sonuç çıkmamasına üzülüyor. Saldırıyı gerçekleştiren terörist grubun, günler öncesinden Heronlar tarafından görüntülendiği, buna rağmen önlem alınmadığı ortaya çıkmıştı. Şehit babalarından Abdullah Tosun, "Babalar Günü için bu sefer ben senin yanına ziyarete geleceğim." diyerek oğlunun mezarına gideceğini belirtiyor.
 
Geçen yıl oğlundan Babalar Günü için telefon beklerken şehit haberini alan Mehmet Kara, "İki yıl daha görev yaptıktan sonra mesleği bırakacaktı." diyor. Tekeli Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevliyken hain saldırı sonucu Gediktepe'de şehit olan piyade er Mehmet Ali Tosun'un Aydın'da yaşayan ailesi, evlatlarının bir gün çıkıp geleceğini umut ediyor. Babalar Günü'nün kendileri için matem günü olarak kalacağını belirten acılı baba, günü oğlu için hazırladığı odada oturarak geçireceğini söylüyor. Baba Abdullah Tosun, "Artık ne anneler ne de babalar ağlamasın, bu kan dursun." dileğinde bulunuyor. Baskına ilişkin hiç kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını aktaran Tosun, medyada yer alan haberlere açıklık getirilmediği müddetçe şüphelerin giderilmemiş olacağını belirtiyor. Oğlunun asker arkadaşlarının tezkereyi aldıktan sonra kendisini ziyarete geldiğini anlatan baba Tosun, hiç kimsenin o güne ilişkin konuşmak istemediğini ifade ediyor. Gediktepe baskınından hemen sonra operasyona çıkan timin mayına basması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ömer Kara'nın Mersin'de yaşayan ailesi de Babalar Günü'nü matem havasında geçiriyor. Baba Mehmet Kara, teröristlerin mayın tehlikesine karşı havadan takip edilmesi gerekirken, oğlunun verilen yanlış karar sebebiyle şehit düştüğüne inanıyor.
 
Genelkurmay bir yıldır suskun
 
Baskınla ilgili sınırdan geçen teröristlere ait görüntülerin medyada yer bulmasından sonra ihmal iddiaları güçlenmiş ve şehit aileleri Genelkurmay'dan açıklama beklemişti. Genelkurmay da olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Fakat bu açıklamanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen saldırıya yönelik hiçbir bilgi paylaşılmadı. Baskına ilişkin tek çalışmayı, şehit ailelerinin suç duyurusunu inceleyen Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü belirtiliyor.
 
zaman