CEM'İN BABASININ ŞOFÖRÜ DE GÖZALTINDA

Polis, Cem'in babası Nida Garipoğlu'nun şoförü ile şoförün eşinin de aralarında bulunduğu 4 kişi İstanbul'da gözaltına alındı. Bu kişiler Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Cem'in 197 gün nasıl saklandığı konusunda sorguya alındı.

BİR GÖZALTI DA ADANA'DA

Cem Garipoğlu'nun ailesinin satın alma işlerine baktığı belirtilen 47 yaşındaki Mehmet Karakayalı, bayram için geldiği memleketi Adana'da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Garipoğlu Şirketler Grubunun satın alma müdürü Mehmet Karakayalı'nın bugün emekli olmayı planladığı belirtildi.


Mehmet Karakayalı

Eşi ve çocuklarını oturduğu evinden bugün sabah Adana polisi tarafından gözaltına alınan Mehmet Karakayalı'nın ilk sözleri, ''Beni ne zaman gelip alacaktınız diye bekliyordum'' demek oldu. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve Garipoğlu ailesinin satın alma işlerini yürüttüğü belirtilen Karakayalı, karayoluyla İstanbul'a gönderildi.

İZMİR'DE BORDO BERELİ AVI

Dün Cemil Baran'ın cinayetle ilgisi olduğunu iddia ettiği Ahmet isimli bordo bereli subayı bulmak için İzmir'de operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlar sırasında 2 kadın gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ

İşte Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişinin isimleri:

Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur, Kamuran Batur, Habib Kurt, Hakan Çiçek.



ÜÇÜNCÜ KEZ SORGULANIYORLAR



Gözaltına alınan Ahmet Batur, Habib Kurt ve Mehmet Karakayalı'nın 3'üncü defa cinayetle ilgili sorgulandığı öğrenildi.


Bu üç kişinin cinayetten 3 gün sonra 6 mart 2009 tarihinde ilk olarak cinayetle ilgili sorgulandıkları, Hüseyin Çapkın'ın İstanbul'a atanmasının ardından 18 Ağustos 2009 tarihinde yine Garipoğlu ailesinden kişilerle birlikte tekrar gözaltına alınarak sorgulandıkları öğrenildi.


BABA GARİPOĞLU BİR KEZ DAHA SORGULANACAK


Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu"nun yeniden ifadesine başvurulacak. Gömleğinde tespit edilen kan lekesinin Münevver Karabulut"a ait olduğu belirlenince adam öldürmeye iştirak suçundan 27 Nisan 2009"da tutuklanan Mehmet Nida Garipoğlu"nun ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı"nca Silivri Cezaevi"ne faks gönderildi.

Baba Garipoğlu"nun olay günü yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle Savcı Faruk Erşen Yılmaz tarafından ifadesinin alınacağı öğrenildi./hürriyet