Ahlak Büro Amirliği ekipleri, daha önce haklarında "fuhuş yaptırmak"  suçundan işlem yapılan  Ömer B. (47) ile kızı E.B'nin (14) fuhuş şebekesini  yönettiği yönünde istihbarat aldı.
 
Baba ve kızını teknik ve fiziki takibe alan ekipler, yaklaşık 4 aylık  çalışmayla şüphelilerin bağlantılı olduğu kişiler aracılığıyla çok sayıda kadına  fuhuş yaptırdığını tespit etti.
 
Şüphelilerin kendi aralarında telefonla görüşürken şifreli kelimeler  kullandığını, fuhuş yapacak kadın için "boya", alınacak ücret için de "taksi  parası" denildiğini belirleyen güvenlik güçleri, zanlıların, bitkisel ürün satış  aracı görünümü verilen minibüste, çeşitli illerin kırsal kesimlerine götürdükleri  kadınlara fuhuş yaptırdığı bilgisine ulaştı.
 
Bunun üzerine şebekenin Adana ile Mersin, Osmaniye ve  Kahramanmaraş'taki elebaşları ve üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonlar  düzenledi.
 
Operasyonlarda şebekeyi yönettiği ileri sürülen Ömer B. ve kızı E.B.  ile Muhammet U. (31), Rezzan Ş. (36), Süleyman Y. (49), Ender T. (38), Salim T.  (38), Mehmet Y. (33), Oğuzhan O. (21), Mehmet D. (36), Ekrem E. (77), Hamdullah  İ. (29) ve Şirvan A. (29) yakalandı.
 
Gözaltına alınanlar arasındaki E.B, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine  teslim edildi, diğerleri ise emniyet müdürlüğüne götürüldü.
 
E.B'nin fuhuş pazarlığı yaptığı ve kadınları verilen adreslere  yönlendirdiği, zanlıların 16 kadına fuhuş yaptırdığı, fuhuş yapmak istemeyenleri  tehdit, darp ve şantajla zorladığı, eşinden boşanmış bir kadını da bebeğini  göstermemekle tehdit ettiği ileri sürüldü.
 
Şüphelilerden Ender T'nin ise eşine de zorla fuhuş yaptırdığı, yapmak  istemediğinde ise darbettiği ve kadının başkasından dünyaya getirdiği bebeğinin  de şebeke tarafından yasa dışı şekilde bir aileye evlatlık verildiği iddia  edildi.
 
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Adana Adli Tıp Birimindeki  sağlık kontrolünün ardından, "Fuhşa teşvik ve aracılık, yer temin etmek, insan  ticaretini kolaylaştırmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
 
Şüphelilerden Ömer B. ile Muhammed U. tutuklandı, diğerleri adli  kontrol şartıyla serbest bırakıldı.