Konya'da yasak aşk yaşadığı patronundan bebeği olan ve öldürülüşünü izlediği iddia edilen kadın mahkemede, "Ben anneyim , ciğerim çok yanıyor" diyerek ağladı.

Bir yıl önce dünyaya gelen ve 17 Şubat'ta bebeği öldürdükleri ortaya çıkan anne Hacer K. ve yasak aşk yaşadığı patronu 4 çocuk babası Zekeriya K. ile olayı gizlediği iddia edilen Hacer K'nin annesi Hayriye K.'nin yargılanmasına başlandı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Hacer K. ve Zekeriya K., tutuksuz sanık Hayriye K. ve sanık avukatları katıldı. Mahkeme heyeti ilk önce sanıklardan Zekeriye K.'ye ifade verip vermeyeceğini sordu. Zekeriya K. ise, "Susma hakkımı kullanmak istiyorum" dedi. Hacer K. ise, kendisinin Zekariya K'nin yanında 400 TL'ye tarlada işçi olarak çalıştığını söyledi.

"ANNEYİM CİĞERİM ÇOK YANIYOR"

Mahkeme heyeti, diğer sanıklardan bebeğin annesi olan ve bebeğinin ölümüne tanıklık ettiği iddia edilen Hacer K.'ye olayın nasıl yaşandığını sordu. Hacer K. de susma hakkımı kullanıyorum demesinin ardından konuşmaya başladı. Çocuğu Zekeriya'nın kendisinden sakladığını belirten Hacer K., "Polisler beni çok sıkıştırıyordu. Zekeriya da, bu çocuk ortaya çıkarsa seni ve aileni öldürürüm diyerek tehdit etmeye başladı. Ben bir anneyim, ciğerim çok yanıyor, neler çektiğimi bir ben biliyorum" dedi.

Son olarak ifadesi alınan ve suçu gizlemekten hakkında dava açılan Hacer K.'nin annesi Hayriye K. ise, "Biz çocuğu hastanede bıraktık, geldik. Olaydan haberimiz yoktu. O gün kızım eve geldi, bebeği sorduğumda, Zekeriya'da dedi. Kızım çok bitkindi, Zekeriya'ya bebeğini soruyordu. Zekeriya bizi tehdit ettiği için kızımla ben yalan söylemek zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından sanık avukatlarının talebi üzerine duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Sanıklar, Zekeriya K. ile Hacer K., TCK'nin 82/1 maddesi gereğince kendini savunamayacak kişiyi veya çocuğu tasarlayarak öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.

13 Ekim 2009'da Konya'da bir hastanede doğum yapan Hacer K'nin evine bebeği kontrole giden sağlık ekipleri, bebeği bulamaması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine bebeğin durumunu araştıran Cinayet Bürosu ekipleri, bebeğin annesinin yasak aşk yaşayan Hacer K. ile patronu Zekeriya K.'den olduğunu belirledi. 17 Şubat 2010 tarihinde yakalanan şüphelilerden Zekeriya K., 1 günlük erkek bebeği merkez Meram ilçesi Pireli Deresi'nde boğarak öldürdüğünü, Hacer K.'nin ise cinayeti izlediğini itiraf etti. Anne ve dostu çıkarıldığı mahkemede kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürmek suçundan tutuklanmıştı.

Vatan