Haftaya İstanbul"dayım
Fenerbahçe"nin istediği sağlık raporlarını göndereceğini belirten Appiah, “İstanbul"da hem yöneticilerle, hem de arkadaşlarımla görüşeceğim” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe"de Stephen Appiah heyecanı. Başkan Aziz Yıldırım"ın yaptığı, “Menajeri ile görüştük. Appiah eğer sağlık raporlarını sunar ve bir problem çıkmazsa Fenerbahçe"ye dönebilir” açıklaması Sarı-Lacivertli camiayı heyecanlandırdı. Geçtiğimiz haftalarda HABERTÜRK"ün ortaya çıkardığı, “Appiah geri dönebilir” haberinin ardından Başkan Aziz Yıldırım"ın yaptığı “Kapımız açık” açıklaması Ganalı futbolcunun cephesinde de olumlu karşılandı. Konu ile ilgili olarak HABERTÜRK"ün sorularını yanıtlayan Appiah, “Benim Fenerbahçe"ye geri dönmemile ilgili kararım zaten belli. Son günlerde internet sitemden inanılmaz emailler geliyor. Fenerli taraftarlar beni çok özlemiş. Bana, (ne zaman döneceksin?) diye soruyorlar. Ben de İstanbul"u ve taraftarları çok özledim. Şu anki tablodan çok mutluyum. Çok zor günler geçirdim. Fenerbahçe"den ayrılmam, yaşadığım hastalık ama şimdi hepsi geride kaldı. İki taraf arasında tatsızlıklar yaşandı. Ama ben artık bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Aziz Yıldırım her zaman benim babam gibiydi. Baba oğul arasında bu tip sorunlar olur. Artık eski günlere geri dönebileceğimize inanıyorum” dedi.

-RAPORLARI GÖNDERECEĞİM-

Appiah sağlık raporlarını Fenerbahçe yönetimine sunamaya hazır olduğunu belirterek “Benim sağlığım zaten yerinde. İyi olmasam Gana Milli Takımı"nda nasıl oynarım? Bu doktor raporları ile belgelendi. Bunları yönetime isterlerse göstereceğim. Gelecek hafta büyük ihtimalle İstanbul"da olacağım. Hem arkadaşlarımı göreceğim. Hem de yönetimile bir görüşmemiz olacak” diye konuştu.

Dönme ihtimalim yüzde 70
Appiah, iyileştikten sonra da sürekli çalıştığını söyledi. Ganalı yıldız, “İtalya"da boş durmadım. Alp Dağları"nda kondisyon yüklemesi yaptım. Brescia ile takım antrenmanlarında yer aldım. Futbola geri dönmek için FIFA"nın kesin kararını bekliyordum. Artık geri döneceğim. Ama bu takımın Fenerbahçe olmasını istiyorum. Fenerbahçe"ye dönme ihtimalim yüzde 70 diye düşünüyorum. Murat Özaydınlı ile bir çok kez konuştuk” ifadesini kullandı.

Neler demişti?
“Aziz Yıldırım benim babam gibi” diyen Appiah, geçmişte Fenerbahçe yönetimi ile sert tartışmalara girmiş, bir çok suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştu. İşte Ganalı yıldızın Başkan Yıldırım ile kavgalı olduğu dönemde sarfettiği sözler: “Taraftar için Fenerbahçe"ye dönerim ama yönetim için bilemiyorum”, “Kalbi kırık bir sevgili gibiyim”, “Acılar içindeyim. Bana profesyonelce davranmaları gerekiyordu”, “Benim haberim olmadan kontratımı dondurdular”, “Beni kimse aramadı. Hayatta olup olmadığım ile ilgili bilgileri bile yok”, “Benim yerimde başka bir oyuncu olsaydı futbol hayatı biterdi, hatta ölmüştü”.