Elazığ'ın Baskil İlçesi Situşağı Köyü'nde kayısı bahçelerini sulamak için açılan 20 metrelik kuyuda 70 yaşındaki Şirzan Balin, oğulları 44 yaşındaki Vahap Balin ve 33 yaşındaki Bahri Balin'in cesetleri bulundu. Baba ile oğullarının su kuyusuna düşüp öldükleri tahmin edilirken, jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Elazığ'ın Baskil İlçesi Situşağı Köyü'nde yaşayan Şirzan Balin, oğulları Vahap Balin ve Balin ile birlikte, dün köyün 1 kilometre dışındaki kayısı bahçelerini sulamak için açtıkları su kuyusunun üzerine kapatmak için su kuyusunun başına gitti. Ancak, saat 21.00'e kadar baba ile iki oğlunun evlerine dönmemesi üzerine yakınları köylülere haber verdi. Köylüler, yaptıkları aramada baba ile oğullarının izine rastlayamadı. Su kuyusu çevresinde yapılan aramada ise baba ve oğullarına ait eşyalar bulundu.

Bunun üzerine köylüler, yaklaşık 20 metre olduğu belirtilen su kuyusunda Şirzan Balin'in cesedini görünce durumu jandarmaya bildirdi. Bölgeye gelen jandarma ve arama kurturma ekipleri indikleri kuyudan Şirzan Balin, oğulları Vahap ve Bahri Balin'in cesedi bulup çıkardı. Cesetler otopsi yapılmak üzere Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü.

Ölenlerin akrabası Tekin Balin, dün akşam saatlerinde Şirzan Balin ile oğullarının eve dönmediğinin haber verilmesi üzerine köylülerle aramaya çıktıklarını söyledi. Balin, Onların su kuyusunda çalıştıklarını söylemeleri üzerine bölgeye gittik. Kuyunun etrafında yaptıkları çalışmalar yarım duruyordu ve onlara ait eşyalar vardı. Ben el feneri ile kuyuya baktım bir şey görünmüyordu. Kuyuya inmeye karar verdim ve kuyuya indim el feneriyle baktığımda Şirzan amcanın cesedi suyun üstünde duruyordu. Hemen jandarmaya 112 Acil Servis'e haber verdik. Arama kurtarma ekipleri de geldiler üçünün de cesedini kuyudan çıkardılar. Ben kuyuya indiğimde gaz kokusu veya elektrik kaçağı ile karşılaşmadım dedi.

Jandarma baba ile iki oğlunun su kuyusundaki ölümleriyle ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor. Köylüler, Bali ailesinin kayısı bahçelerini sulamaları için bölgede bir havuz kurduklarını ve açtıkları su kuyusundan da bu havuza su taşıdıklarını söyledi.

DHA