"Dünyanın en kalabalık ailesi" ünvanını kazanan Chana ailesinin "aile fotoğrafı" görenleri hayrete düşürüyor.
Hindistan'ın Mizoram eyaletinde yaşayan 67 yaşındaki Ziona Chana, çokeşliliğe izin veren bir tarikatın üyesi ve lideri olmasının da avantajıyla tam 39 kadını kendisine eş olarak aldı.
Şimdi de, 39 karısı, 94 çocuğu, 14 gelini ve 33 torunu ile 100 odası, oyun alanı, çalışma alanları, sebze bahçesi ve hatta okulu bile olan bir evde yaşıyor.
"Kendimi çok özel hissediyorum, tanrı bana bakmam için çok insan verdi" diyen Chana sözlerine şöyle devam ediyor: "39 kadının kocası ve dünyanın en büyük ailesinin lideri olarak kendimi şanslı bir erkek olarak görüyorum."
Daily Mail gazetesinin haberine göre, aile neredeyse tam bir askeri disiplin içerisinde yaşıyor. Chana'nın en yaşlı eşi olan 69 yaşındaki Zathiangi ev işleri için sırayı belirleyen çizelgeler yaparken, temizlik, yemek pişirme gibi tüm uğraşlar bölüşülüyor.
Chana bir yıl içinde on kadınla evlendiğini söylerken, en genç eşlerinin yatak odasına yakın yaşadığı, yaşlı olanlarınsa daha uzakta uyuduğu belirtiliyor.
Chana'nın eşlerinden 35 yaşındaki Rinkmini, "Evdeki en önemli kişi olduğu için onun yakınlarında bulunuyoruz. Ayrıca köyümüzdeki en yakışıklı erkek de o" diyor.
Chana da, 67 yaşına gelmiş olmasına rağmen yeni eşler edinmekten vazgeçmediğini, hatta evlenmek için Amerika'ya gitmeyi bile istediğini söylüyor.