Geçen Aralık"ta Bursa"daki patlamadan şans eseri kurtulan Talat Tanrıkulu önceki günkü kazayı da hafif yaralarla atlattı ve Azrail"i ikinci kez yendi. Peki, Allah"ın hakkı üç müydü?

Evli ve 1 çocuk babası Talat Tanrıkulu"nun yaşamı tam bir dram. Aldığı ücreti az olduğu gerekçesiyle çalıştığı mermer ocağındaki işini 5 yıl önce bırakan Talat, ağabeyi Engin"le birlikte kömür ocaklarında çalışmaya başladı. Geçen yıl 10 Aralık"ta 19 kişinin öldüğü Bursa Bükköy yakınlarındaki ocakta, vardiya farkıyla ölümden döndüler. Kendilerinden bir önceki vardiyada yaşandı facia. Bu madenin kapanmasının ardından ağabeyiyle birlikte Dursunbey Odaköy"deki madende iş bulup çalışmaya başlayan Tanrıkulu, ölümün sıcak nefesini burada da hissetti. Tam patlama anında kendini yere atınca, alevlerin pençesinden kurtuldu.

Ama abisi şanslı değildi

Alevlerden sıyrılır sıyrılmaz abisine bağırdı can havliyle. Ama abi Engin onun gibi Azrail"e çalım atamadı. Talat Tanrıkulu, cehennem gibi dakikaları anlatırken hala şoktaydı: “Giysilerimin eridiğini hissettim. Ortalık karardı. Madenin içinde yolumu bulamadım. Bir arkadaşımın sesine doğru yürüyüp madenden çıkabildim. Bizi kurtarmak için gelenler yeni bir patlama olabilir endişesiyle aşağıya inemedi. Dışarı çıkınca ağabeyime seslendim. Bulamayınca tekrar aşağı inmek istedim, beni bırakmadılar.”

Yaza düğünü vardı

Serkan Aydın 22 yaşındaydı. Geçen Mayıs ayında vatani görevini tamamlamış, neredeyse tüm akrabaları ve köylüleri gibi maden ocağında çalışmaya başlamıştı. Haziranda düğünü vardı, hazırlık yapıyordu. Bu elim kaza olmasa, bu yaz dünyanın en mutlu insanı olacaktı. Acı haberle yıkılan yakınları, gencin büyük heves ve heyecanla çalışıp düğün parası biriktirdiğini anlatırken gözyaşları nı tutamıyordu: “Bu kadar genç yaşta ve amcasının hayatını kaybettiği ocakta meydana gelen patlamada yaşamını yitirmesi, çok üzüntü verici.” Serkan Aydın"ın amcası Muzaffer Aydın da 2006 yılında aynı maden ocağında meydana gelen kazada, yaşamını yitiren 17 kişi arasında yer alıyordu.

Mühendisin cenazesi taksi bagajında gitti

Patlamada ölen maden mühendisi 33 yaşındaki Özgür Seçkin"in cenazesi, uygun araç bulunamayınca, memleketi Denizli"nin Serinhisar İlçesi"ne station model taksinin bagajında getirildi. Cenazenin getiriliş biçimine isyan eden TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun ise “Maden mühendisi meslektaşımız Özgür Seçkin"in cenazesini Denizli"ye taşımak için bir tane ambulans bulamadık. Müracat ettiğimiz hastaneler bu isteğimize olumlu yanıt vermedi. Kaç tane araca cenazeyi koymak istediysek olmadı. En sonunda bir taksi bulduk ve arkasında cenazeyi Denizli"ye getirdik. Çok yazık oldu. Devlet maalesef ne ölüsüne ne dirisine sahip çıkabildi. Çok üzüldük. Acımız zaten büyüktü, bu olay ikiye katladı” diye konuştu.

ANNENİN ACISI İKİYE KATLANDI

Yüzündeki kömür karasını silemedim yavrum!

Oğlunun cenazesinin bagajdan çıktığını gören annenin acısı ikiye katlandı. Anne Güldane Piliç "Aslan oğlumu yaktılar. Yüzündeki kömür karalarını silemedim oğlum" diyerek sitem etti...

vatan