Spor Toto Süper Lig'de temsil edilen kulüplerde başkanlardan 13'ü 2 ve daha fazla yıldır görevinin başında, 5'i ise ilk sezonunu geçiriyor. Ligde mücadele eden kulüplerden 7'sinde kulüp başkanı 5 yılı aşkın süredir koltuğunu koruyor.
 
Spor Toto Süper Lig'de en uzun süredir başkanlık görevini yürüten başkan 34 yıldır bu görevde bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav. 1977 yılında Hasan Şengel'den görevi devralan İlhan Cavcav, kırılması güç bir rekoru elinde tutuyor.
 
-Aziz Yıldırım, Saracoğlu'nun rekorunu kırabilir-
Fenerbahçe'de 15 Şubat 1998 tarihinde yapılan genel kurulda göreve gelen Aziz Yıldırım, yaklaşık 14 yıldır görevinin başında. Yıldırım, 2 yıl daha görevde kalması halinde 1934 ile 1950 yılları arasında kulüp başkanlığı yapan eski başbakanlardan Şükrü Saracoğlu'nun 16 yıl görevde kalma başarısını yenilemiş olacak.
 
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle gözaltına alınan Aziz Yıldırım, cezaevinden 21 Temmuz'da yazdığı ve kulübün internet sitesinden yayımlanan mektubunda, görevde kalma durumuna ilişkin olarak, ''Bu süreci atlattığımda hayatımın geri kalan bölümünde Fenerbahçe artık sadece yüreğimde bir sevda olarak kalacak. Şimdi sadece bu yaşamakta olduğumuz süreçte yine kulübüme hizmet etmeye devam edeceğim'' ifadelerini kullanmıştı.
 
Üç büyüklerden Beşiktaş'ta 30 Mayıs 2004 tarihinde göreve gelen Yıldırım Demirören, 7 yılı aşkın süredir başkanlık koltuğunda oturuyor. Siyah-beyazlı ekipte Süleyman Seba 1984 ile 2000 yıllar arasında aralıksız 16 yıl görevde kalma başarısını göstermişti.
 
Galatasaray'da ise adı statta yaşatılan kulübün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen, 1905 ile 1914 yılları arasında aralıksız 9 yıl kulüp başkanlığı görevinde bulunmuştu.
 
Trabzonspor'da ise 1992-1994 yılları arasında başkanlık yapan Sadri Şener, 10 Şubat 2008'den bu yana görevinin başında bulunuyor.
 
-Ligde diğer başkanların görev süreleri
Süper Lig'de İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören ve Sadri Şener'in yanı sıra 3 kulüp başkanı daha 5 yıl ve üzerinde bir süre kulüp başkanlığı koltuğunda oturuyor. Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur 8, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz 7, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl 5 yıldır bu görevde.
 
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı 4, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı 3, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen 2 yıldır görevinin başında.
 
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, Ankaragücü Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Kalkancı ilk sezonunu yaşayan başkanlar.