Bursaspor deplasmanında ilk 11"de oynamaya hazırlanan Mehmet Topuz, görev verildiği anda Fenerbahçe formasına en iyi şekilde hizmet etmeye hazır olduğunu kaydetti. Yıldız oyuncu, Fenerbahçe Gazetesi"nin son sayısına yayınlanan röportajında Rizespor maçına kaptan olarak çıkmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bir hayli şaşırmıştım. Bir maçlık da olsa, o pazubandı takmak bana büyük mutluluk verdi. İlk hefefim istikrarlı şekilde forma giyen bir futbolcu olmak. Tabii ki zamanla kaptan olmam da muhteşem bir onurdur” diye konuştu.

Teknik direktör Daum"a mesaj gönderdi
Kayserispor"da uzun yıllar orta sahada hücuma dönük görev yaptığını dile getiren Topuz, “Bu nedenle, burada daha faydalı olacağımı düşünüyorum. Ancak profesyonel bir futbolcunun yer seçme lüksü olamaz. Hoca nerede görev verirse, en iyisini yaparım” sözleriyle Daum"a mesaj gönderirken, Başkan Aziz Yıldırım"dan övgü dolu sözlerle bahsetti: “Fenerbahçe"nin, Türkiye"nin en büyük kulübü ve çok büyük bir camia olduğunu biliyordum. Gelince bunu daha net gördüm. Başkanımız Aziz Yıldırım bana bir baba gibi davrandı, herşeyimle ilgilendi. İstanbul"a gelirken, "Taraftarımız hep arkanda olacak" dedi. Bu da özgüvenimi artırdı. Statta muhteşem bir tören yapıldı. Bu töreni hayatım boyunca unutmam mümkün değil.

"Etkilerini bugün de hissediyorum"
Başkanıma, yönetime ve tribünleri dolduran taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Benim için gerçekten çok iyi bir motivasyon olan bu törenin etkilerini bugün de hissediyorum.” Kayseri"deki yaşantısını İstanbul"da aynen sürdürdüğünü vurgulayan yıldız oyuncu, şunları söyledi: “İstanbul"a ayak uydurmadan, mütevazı yaşantıma devam ediyorum. Kayseri"de boş zamanlarımı çiftliğimde ve çok sevdiğim 5 Kangal köpeğimle geçirmekten keyif alırdım. Aynısını bir bahçeli evde burada da yapmayı tercih ederim.”