AYDINPOST ÖZEL-Söke'de meydana gelen trafik kazasında Söke Belediye eski Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar"ın oğlu Rasih Azbazdar hayatını kaybetti. Kaza sonrası araç içerisinde sıkışan üniversite öğrencisi genç, yanarak feci şekilde can verdi.
Kaza; bu sabah saat 03.30 sıralarında Söke-Kuşadası Karayolu üzeri Yenikent Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Söke Belediye eski Belediye Başkanı ve 2002 genel seçimlerinde Anavatan Partisi"nden milletvekili adayı olan Mehmet Beliğ Azbazdar"ın İzmir Ekonomi Üniversitesi son sınıf öğrencisi olan oğlu Rasih Azbazdar (23), 35 RAS 51 plakalı aracı ile Söke"ye gelirken Harikalar Dünyası Parkı karşısında direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaldırımda bulunan çelik korkulukları kırarak yol kenarındaki dereye yaklaşık 25-30 metre yükseklikten uçan Azbazdar, araç içerisinde sıkıştı. Çarpışmanın etkisi ile alev alan araç içerisinde bulunan Azbazdar ile birlikte kül oldu. Rasih Azbazdar"ın kullandığı aracı takip eden arkadaşı Saygın Serçin kaza sonrası alevler arasından arkadaşı Rasih"i kurtarmak istedi. Kazanın gürültüsü ile çevrede oturan vatandaşlarında yardıma koştukları, bazı vatandaşların araçta çıkan yangını kendi çabaları ile söndürmeye çalıştı.
Olay yerine kısa sürede gelen Söke Belediyesi itfaiye ekiplerinin ve çevredeki vatandaşların gösterdiği çaba genç Rasih"i kurtarmaya yetmedi. Araç içerisinde yanarak can veren Rasih Azbazdar"ın cesedi otopsi için morga kaldırıldı.
Oğullarının kaza yaptı haberi ile kısa sürede kaza yerine ulaşan Beliğ-Hülya Azbazdar çifti ve yakınları acı haberle yıkıldı. Kaza sonrası yakınları ve sevenleri Azbazdar Ailesi"nin Aydın Caddesi üzerindeki evine koştu. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.