İnternette son günlerde başlayan siber savaş tüm hızıyla devam ediyor.

Kendilerine Ayyıldız Tim adını veren bir siber saldırı grubu, Türkiye'de bulunan bazı resmi kurumların internet sitesine düzenlenen siber saldırılara karşılık vermek amacıyla hazırlık yaptıklarını duyurdu.

Edinilen bilgilere göre, Anonymous  grubunun İspanya ve bazı Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye saldırı yaptıklarını tespit ettiklerini iddia eden Ayyıldız Tim üyeleri, büyük bir imha saldırısı için hazırlık yaptıklarını duyurdu.

Öğrenildiğine göre hedefte İspanya ve Avrupa ülkelerindeki devlet, bankacılık sektörü ve özel şirketlerin internet siteleri var.

Türk hackerlar, yapacakları saldırının dün Türkiye'deki sitelere yapılan kısa süreli bloke etme amaçlı olmayacağını, imha amaçlı saldırılara hazırlandıklarını ileri sürüyor.

Türk hackerlar, saldırıların özellikle İspanya üzerinde yoğunlaşacağını, bunun nedeninin Türkiye'ye yapılan saldırıların genellikle İspanya kökenli bilgisayarlardan gerçekleşmiş olduğunu iddia ediyorlar. Bu iddianın neye dayandığıyla ilgili ise bilgi verilemiyor.

Söz konusu organizasyonunun üyeleri önümüzdeki hafta gerçekleştirmeyi planladıkları saldırının Danimarka saldırısını bile geçecek boyutta olacağını ileri sürdü.

İspanya ve bazı Avrupa ülkelerine yapılacak siber saldırıya Ayyıldız Tim'e bağlı tüm hackerların aynı anda katılım göstereceği belirtilirken, yapılan açıklamada "Emekli olan arkadaşlarımız da bu operasyona katılacaklardır"ifadeleri kullanıldı.

Ayyıldız Tim tarafından yapılan açıklamada, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti'ni küçümseyemez. Yapılan hiç bir saldırı cevapsız kalmayacaktır" denildi.

Ayyıldız Tim üyelerinin, siber saldırı için eski üyelerinin tamamını da göreve çağırdığı belirtildi.

Anonymous grubu Türkiye'de internet filtresi yoluyla yapılmak istenen sansüre karşı çıkanlara destek olmak amacıyla filtreyi hazırlayan TİB başta olmak üzere bazı devlet kuruluşlarına uyarı amaçlı saldırı gerçekleştirmişti. Sitelerin tamamı çökerken TİB kendi sitesinin çökmediğini iddia etmişti.