Edinilen bilgiye göre ekipler, silah kaçakçılığı, çek senet tahsilatı ve tehditle haraç alma ihbarı üzerine Ayvaz Korkmaz ve adamlarını takibe aldı.

Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından sabah erken saatlerde baskın yapıldı. 35 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapan ekipler Ayvaz Korkmaz ve 30 adamını gözaltına aldı.

Operasyonda çok sayıda silah ele geçirildiği öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

AYVAZ KORKMAZ KİMDİR?

1997-98 yıllarında Pendik ve Sultanbeyli bölgesinde arazi mafyası lideri olarak adını duyuran Ayvaz Korkmaz'ın adı Hüseyin Baybaşin'in Türkiye'deki işlerini yapan Sarıtaş Ailesi'nden Kemal ve Cemal Sarıtaş'ın öldürülmesi olayına karıştı. Korkmaz'ın bu cinayetlerin ardından tutuklu bulunan Cenan Sarıtaş'ı öldürtme hazırlığında olduğu öne sürüldü. Polis olayı haber alınca Ayvaz Korkmaz'ın peşine düştü. Korkmaz yurt dışına kaçarken adamları gardiyan yaralamadan çek-senet tahsilatına kadar birçok suçtan gözaltına alındı. Ayvaz Korkmaz polisin amansız takibi sonucu Ukrayna'da bir köyevinde yakalanarak Türkiye'ye getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi'nde sorgulanan Korkmaz, 21 Ocak 2000'de çıkarıldığı İstanbul DGM'ce tutuklanarak Kartal Özel Tip Cezaevi'ne konuldu. 17 Mayıs 2000'de Korkmaz ve gıyabi tutuklu üç sanığın, İspanya'ya 1 tonun üzerinde uyuşturucu gönderilmesiyle ilgili yargılanmasına devam edildi. Yargılandığı davalardan tahliye olan Korkmaz 2004 yılında da gözaltına alınmış ancak sonrasında serbest bırakılmıştı.