CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Denizli'deydi. Kılıçdaroğlu, işadamlarını sorunları dinledi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Köylülerin kendisine verdiği ayva ve narı alan Kılıçdaroğlu, "Ayvayı Recep Bey yiyecek" dedi.
Kılıçdaroğlu, Denizli'de Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Korku imparatorluğu için birlik olmak gerekiyor arkadaşlar. Bir bedel ödenecekse biz siyasiler bu bedeli ödeyeceğiz. Politikacıların da eleştirilmesinin bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz" dedi.

CHP lideri, "Gazetecilere oto sansür uygulanırsa, medya patronları "bunu yazarsak Recep bey kızar mı" diye düşünürse olmaz. Geçen gün statda ünlü bir spiker canlı yayında Başbakan'a protesto gelince "eyvah" dedi. Ne demek eyvah! Bu korkunun dışa vurumudur arkadaşlar. Herkes eleştiriliyorsa o da eleştirilir ne var" şeklinde konuştu.

Heykel tartışması:
Kars'taki İnsanlık Anıtı'na Başbakan Erdoğan'ın 'ucube' demesiyle başlayan tartışmaya da değinen CHP lideri, "Heykel tartışmasına girildi. Heykeli yıkan Başbakan olarak tarihe geçersin" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, asıl sorunun işsizlik olduğunu belirterek, "Önce üreteceğiz" ifadesini kullandı.

Bertaraf-bitaraf tartışması:
"Bir Başbakan beğenmediği kişilere ''bitaraf olursanız bertaraf olursunuz'' derse, korku imparatorluğu işte burada başlayacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir bakan dinlenmek istemiyorsanız cep telefonu kullanmayın diyor, Ulaştırma Bakanı söylüyor bunu. Bazen konuşuyoruz telefonla, diyorlar ki "Ya dinleniyorsak" Bu nasıl özgürlük" diye sordu.

"Güçlerimizi birleştirmeliyiz"

CHP lideri, "Vatandaş telefon konuşmaya korkuyor. Ne yapacağız? Çok basit. Güçlerimizi birleştireceğiz. Kim özgürlüğü, alın terini, sanayiyi, temiz siyaseti savunuyorsa onunla birlik olacağız. Alın teri diyorlar, kul hakkı yiyorlar. Artık biz temiz siyaseti egemenlik kılmak için güçlerimizi birleştireceğiz" dedi.