Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık günü nedeniyle bu yıl ilk defa Mimarlar Odası Aydın Temsilciliği ve Aydın Ticaret Odası işbirliği ile fotoğraf yarışması düzenlendi. “Yaşadığımız kentlerin gülen-ağlayan yüzü” temalı fotoğraf yarışmasına ulusal bazda 54 katılımcı 150 eseri ile katıldı.
Aydın Ticaret Odası’nda toplanan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sabit Kalfagil, İzmir Ekonomi Üniversitesi GSTF İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güven İncirlioğlu, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, Fotoğraf Sanatçısı Av. Akın Yakan’dan oluşan jüri üyeleri yarışmaya katılan eserleri incelediler.
Jüri toplantısı öncesinde Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Alpargun jüri üyelerine Aydın ürünlerinden oluşan bir hediye sepeti sunarak, Aydın Ticaret Odası ve Aydın Mimarlar Odası işbirliği ile ilk kez ulusal anlamda bir fotoğraf yarışması düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yapılan değerlendirme sonucunda yarışmaya giren katılımcılardan Funda Bekis’e ait fotoğraf birinciliğe, Nevzat Yıldırım’a ait fotoğraf ikinciliğe, Zeki Yavuzak’a ait fotoğraf üçüncü seçildi.
Funda Bekis’e ait başka bir fotoğraf ise Aydın Özel ödülü alırken Ümmü Bilgin, Mustafa Gezer, H. Cabar Yüzüak, Yusuf Aslan, İsmet Bozyel’e ait fotoğraflarda mansiyon ödüllerini aldılar.
03 Ekim 2011 Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan ödül töreni ve sergi açılışında birinciye 2 Bin TL, ikinciye Bin 500 TL, üçüncüye Bin TL, Aydın Özel ödülü için Bin TL, mansiyon ödülü alanlar için de 100 TL ödül verilecek.

02.20110926195032.jpg