Aydın"dan ve Ankara"dan çok sayıda Aydınlının da katıldığı sergi hakkında açıklama yapan AYTO Genel Sekreteri Alaattin Arslan, “Ankara"da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği"nin Dönem Başkanlığını yaptığı Egem Platformunca, Ege İlleri 2. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda 160 firma kurum ve kuruluşun katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Ege İlleri Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Üniversiteler, İl Kültür Müdürlükleri, Belediyeler, Basın Kuruluşları ve çok sayıda bölgemiz firması katıldı. Aydın Ticaret Odası olarak da stand açarak, üyelerimizin ürünlerini sergileyerek tanıtma imkanı yarattık” dedi.
Serginin Ankara Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği"nin Genel Başkanı ve Egem Platformu Dönem Başkanı Ender Vardar açıldığını anımsatan Arslan, “Başkan Vardar konuşmasında, bölgemiz için çok önemli olan Tanıtım Sergisi ve Etkinliklerine gerek firmaların gerekse davetlilerin katılmasından dolayı çok memnun olduğunu söyledi ve katıldıkları içinde firma temsilcilerine ve davetlilerle teşekkür etti. Daha sonra TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin ve Uşak Valisi Kayhan Kavas birer konuşma yaparak Ege İlleri 2. Tanıtım Sergisi ve Etkinliklerinin hayırlı geçmesi temennisinde bulundular. Konuşmaların ardından 10 erkek 10 bayandan oluşan Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları ekibi yaklaşık 15 dakikalık Aydın Yöresi Halk Oyunlarından oluşan folklor gösterisini sundu. Halk Oyunları Ekibi Yörük Ali Zeybeği, Bozdoğan Zeybeği, Eklemedir Koca Konak, Kadıoğlu Zeybeği, Ataköy, Çakal Çökerten, Ayşem, Güdüşlünün Çeşmesi, Kerimoğlu Zeybeği, Aydın Zeybeği, Harmandalı Zeybeği, Çökertme oyunlarından oluşan güzel bir gösteri sundu. Halk Oyunları Ekibinin gösterisi büyük beğeni aldı.
İlgiyle izlenilen Aydınlılar Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisinden sonra, Ege İlleri 2. Tanıtım Sergisi ve Etkinliklerinin açılışına müteakip olarak, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından davetlilere keşkek ikram edildi. Daha sonra davetliler standları gezdi” diye konuştu.
Ege İlleri 2. Tanıtım Fuarı"nın ikinci gününde bölge milletvekillerinin fuarı ziyaret ettiğinin altını çizen Aslan, “Denizliler Derneği ve Muğlalılar Vakfının katkıları ile Bölgemiz sanatçısı Tahsin Duru konser vererek, bölgemizin sevilen türkülerini seslendirdi. Üçüncü günde ise Afyonkarahisar Derneği tarafından Kırık Hava Oyunu ve Yaren Gurubu gösterisi sunuldu, gösterilerle coşan hemşerilerimiz oyunlarla gösterilere eşlik etti. Etkinliğin dördüncü günü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç fuarı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Aydınlılar Derneği Gençlik Komitesi Halk Oyunları Ekibi"nce halk oyunları gösterisi ve Manisalılar Derneği tarafından semazen gösterisi sunuldu. Ayrıca Osmanlı Padişahları Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman canlandırıldı ve devamında şifa niyetine Manisa Mesir Macunu temsili olarak davetlilere dağıldı. Aynı akşam Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Komitesi tarafından "Batıdan Doğan Güneş, Kuvva-ı Milliye - Milli Mücadelede Aydın"ın Efeleri" konulu tiyatro oyunu ve halk oyunları gösterisi izleyicilere sunuldu. Yaklaşık 400 kişinin izlediği tiyatro da bağımsızlık savaşımızda Efelerin gösterdiği kahramanlıklar canlandırıldı ve izleyicilerden büyük alkış aldı. Tiyatronun sonunda ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"e yazılan Sarı Zeybek Türküsünün oyunu sergilendi” ifadelerini kullandı.
Ege İlleri 2. Tanıtım Fuarı"nın çok faydalı geçtiğine işaret eden Aslan, şunları söyledi: “Bölgemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan bu organizeyi gerçekleştiren Ankara"da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği"nin Genel Başkanı Ender Vardar ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve diğer Ege İlleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği yetkililerine, etkinliğe katılarak destek veren protokol temsilcilerimize ve özellikle stant açmamızda bizlere destek olan odamız üyelerine teşekkür ederim”