Aydın Valiliği önünde yer alan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih Erkul, Sigortacılık Sektörü Meclis Üyeleri Gökhan Pehlivan, Uğur Alkanlı, Ali Çakır, Genel Sekreter İlknur Kabasakal ve sigortacılık sektöründen kayıtlı üyeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan çelenk koyma töreninin ardından AYTO Sigortacı üyeleri adına 13. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Gökhan Pehlivan bir konuşma yaptı. Pehlivan, sigortacılık mesleğinin sadece para kazanılan bir sektör olmadığını, toplumların umutlarını, hayallerini koruduğunu belirterek sigortalılık bilincinin artırılması gerektiğini, bunun için de küçük yaşlarda sigortalılık bilincini artırmaya yönelik eğitimler verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni kurulan işletmelerin pek çoğunun riskleri hesaplayamadığına dikkat çeken Pehlivan, “Ülkemizde yeni kurulan hiçbir işletme kuruluş aşamasında sigorta maliyetlerini hesaplamadan işyerlerini kurmakta, risklerini hesaplayamadıkları için küçük bir felakette tüm ticari hayatları sona ermekte, ülke ekonomisi de bundan zarar görmektedir. Allah hepimizi afetlerden korusun, ancak biz de önlemimizi almak zorundayız” dedi.

ÜLKEN’DEN YAZILI MESAJ

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Niğde, Antalya, İstanbul ve Ankara programlarına katılmak üzere şehir dışında olması nedeniyle Sigorta Haftası’nı yazılı bir mesaj ile kutlayan TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Sigortacılık sektörünün girişimcinin, iş adamının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir sektör olması nedeniyle gerek ekonomik ve gerekse sosyal hayatımızın her alanında ve her döneminde yanı başımızda yer almalıdırlar, risk ortaklarımızın haftasını yürekten kutluyorum” dedi.