Aydın Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Doğru"nun başkanlığında toplanan kurul toplantısına, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı"da katıldı.
Toplantıda, slayt gösterileri yapılırken, suçtan zarar gören kişiler ile cezaevlerinden salıverilen hükümlülerin meslek ve sanat edinmeleri, iş kurmaları, öğrenimlerine devam etmeleri, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunların çözümünde yardımcı olunması konuları görüşüldü.
Toplantıda yapılan açıklamada, “Koruma Kurulu"nun üstlendiği görevlerinin temel amacının, suç işlemiş veya suçtan zarar görmüş kişilerin topluma entegrasyonu sağlanarak yeniden suç işlemelerinin önüne geçmek ve bu surette yardımcı olmaktır. Toplantı da da,Koruma Kurulu"nun 2011 yılında yapacağı çalışmalara esas olmak üzere bilgi alışverişinde bulunulacak, açılacak "Meslek Edindirme Kursları" ile psiko-sosyal yardım programları karara bağlanacaktır” denildi.