AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, AYTO olarak yapılmayanı yapmak istediklerini bildirdi.
Dokuzlu, Aydın Ticaret Odası'nda düzenlediği son altı aylık bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında, Türkiye'de son ekonomik değerlendirmelerinde az da olsa bir olumlu ilerleme kaydedildiğini söyledi.
2011 yılına ''iyimser'' bakmak durumunda olduklarını ifade eden Dokuzlu, konuşmasında oda olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı.
Aydın Ticaret Odası meslek gruplarının son derece başarılı çalışmalara imza attığını belirten Dokuzlu, ''Biz aidat almaktan başka herşeyi yapıyoruz'' dedi.
2 yılık dönemde her ay 17 toplantı yapıldığını ifade eden Dokuzlu, 2 dönem önce toplam 50 toplantı yapılmadığını bildirdi.
Aydın'ı ilgilendiren Güllük Limanı'nın devreye geçmesini istediklerini ifade eden Dokuzlu, Çine'deki madenin demiryoluyla Güllük Limanı'na ulaşmasının arzulandığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Odamızın kültür yayınlarına önem veriyoruz. Her yıl bir kültür yayını basmaya gayret edeceğiz. 2011 yılında Aydın'da yapılan yemek tarifleri ile ilgili bir çalışmamız var. AYTO olmak, Ziraat Odası olmak gibi. Bu kapsamda oda olarak zeytin sineği ile mücadele kararı alındı. Üreticilere bu konuda bilgi verildi. Fuarlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İstanbul'da 2 ayrı fuara katıldık. 2010 yılında stant açarak 6 fuara katıldık. Oda olarak Türkiye'de fuarlarla en çok ilgilenen oda seçildik. TÜYAP bu konuda bize büyük destek veriyor.''
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile son derece iyi ilişkiler içinde olduklarını ve her konuda destekçisi olacaklarını vurgulayan Başkan Dokuzlu, AYTO ve ADÜ'nün birlikte daha güzel işbirliklere imza atacaklarını kaydetti.

TANITIM TIR'I PROJESİ

Aydın ürünlerinin tanıtılacağı bir tır hazırlamak istediklerini anlatan Hakkı Dokuzlu, ''Biz AYTO'ya seçilirken bir şeyler yapmak amacıyla geldik. Nasip olursa bunları başaracağız. Hayallerimizi kitaba döktük. Tanıtım tırında 30 firmanın ürünlerini yerleştirmek istiyoruz. İnciri, zeytin ve zeytinyağını bu tırda tanıtmak istiyoruz. Hiçbir şey satılmayacak, sadece incir hediye edeceğiz. Bu tır'da Aydın'ı tanıtma yolları aranacak. Anketler yapacağız. Tır projesinin bedeli Güney Ege Kalkınma Ajansına sunacağımız proje ile sağlamak istiyoruz. 81 ilde bu tırın dolaşmasını sağlayacağız. Biz oda olarak yapılmayanı yapmak istiyoruz'' dedi.
İncir konusunda bazı çalışmaları başaramadıklarını, özellikle ekşi incirin değerlendirilmesi konusunu tam olarak anlatamadıklarını belirten Dokuzlu, bu konudaki çabalarının sürdüğünü dile getirdi.