Açılış konuşmasını yapan AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, "Ülkemiz ve Milletimiz için Ramazan ayının hayırlı olmasını ve özellikle Kuzey Irak'ta rehin alınan Konsolosluk çalışanları, vatandaşlarımız ve Kuzey Irak' a mal götüren Tır şoförlerinin biran evvel özgürlüklerine kavuşarak ülkemize dönmelerini, bölgedeki belirsizlik sebebi ile ilimizden ve güney doğu illerinden buraya yapılan ihracatı da olumsuz etkileyebileceğini belirterek kısa sürede barış ve huzurun sağlanmasını diliyorum" dedi.

Aydın'da kurum ve kuruluşlarla ilişkilerimizi geliştirmek için ziyaretler yaptıklarını, üye ziyaretlerine de meclis ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile devam ettiklerini söyleyen AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin de, "Dönem içerisinde sektör olarak kuru incir işleme tesislerini ziyaret ettik. Kuru incir işlemede hidrojen peroksit kullanımı gündeme geldi. Bu konuda üyelerimiz ile yapılan görüşmelerde bazılarının yurt dışından özellikle peroksit uygulanmış ve rengi açılmış (beyaza yakın) ürün talebinin gelmesi sebebi ile uygulama yapıldı. Bazı üyelerin az veya çok dozaja da dikkat etmeden kullanımın incirin doğal rengini ve özelliklerini bozduğunu, haksız rekabete sebep olduğu için hidrojen peroksit kullanılmaması gerektiğini, bazılarının saklama koşulları sebebi ile incirin kararma yapmaması için soğuk hava tesislerinde saklanması ve bu yönde yatırımların yapılması gerektiği belirttik. Bu ve benzer görüşleri, aynı yönde çalışmalar yapan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetimi ile paylaşarak konunun Bakanlık düzeyinde artısı ve eksisi ile değerlendirmesi yapılacağını söyledik" dedi.

"ZEYTİNYAĞI TADIM KURSLARI HİBE PROJESİ İÇİN GEKA'YA BAŞVURDUK"
AYSO Başkanı Şahin, “Odamız tarafından hazırlanan ve Odamızda 'Zeytinyağı Tadım Kursları' Düzenlenmesi konulu Teknik Destek hibe projesi için 27 Haziran 2014 tarihinde GEKA'ya başvurduk. Projenin duyurulmasında Aydın Ticaret Borsasından da destek alacağız. Projemiz kabul edilirse, bu Tadım kurslarına, Zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren fabrika sahipleri, fabrika ustaları, büyük üreticiler katılabileceklerdir. Ağustos ve Eylül ayları içerisinde 30'arlı gruplar halinde 8 gruptan 240 kişiye bu eğitimi vermeyi hedefliyoruz. 07 Ağustos 2010 tarih ve 27665 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Prina Yağı Tebliği ile zeytinyağında duyusal analizlerin yapılması zorunlu hale getirilmiş ve 3 yıl geçiş süresi tanınmıştır. Bu proje ile zeytinin toplanmasında, ilimizde faaliyet gösteren 150' ya yakın zeytin sıkım tesisinde kullanılan üretim şekillerinin de önem kazanacağını ve böylelikle üretimde ve tüketimde zeytinyağı kültürünün oluşmasına katkı sağlamayı düşünüyoruz" dedi.

AYSO Meclis Toplantısına Konuk konuşmacı olarak katılan Maden Yüksek Mühendisi A. Ertuğrul Doğuç, 'İslam ve Ahlak' konusunda sunum yaptı. Ertuğrul Doğuç; “Halkımızın tamamına yakını Müslüman. Ancak ben Müslüman'ım diyenlerin birçoğunun dini bilgileri yüzeysel ve kulaktan dolma. Bu bilgileri genellikle hocalardan, vaizlerden, radyodan, TV' den, yani başkalarından dinleyerek ediniyoruz. Okumuş insanlarımız ise bir çok şey okuyor fakat Kuran'ı pek okumuyor. Oysaki İslam'ın temel kitabı Kuran'dır. Müslümanların Kuran'ı okuyup , hiçbir tarikat veya mezhebin manevi baskısı altında kalmadan kendi fikirlerini de oluşturması gerekir. Tanıdığım birçok eğitimli insanlarda gözlemlediğim Kuran bilgisi eksikliği beni kitap yazmaya sevk etmiştir. Çalışmalarımda, Kuran' ın sadece kutsal bir eşya olmayıp aynı zamanda kutsal bir kitap olduğunu, okumamızın istendiğini ve verdiği mesajlar uygulandığı zaman kendinizi ve toplumu mutluluğa götüreceğini göstermeye çalıştım. Kısacası Kuran' da 6 binin üzerinde ayet var, Bizler hem çalışma hayatında hem de sosyal hayatımızda Kuran' da belli konularda ön plana çıkaracağımız okuyup ta bulabileceğimiz önemli ayetleri bile hiç aklımızdan çıkarmadan günlük hayatımızda uygulasak İslamın kabul ettiği ahlakı yaşayabiliriz. Çünkü okudukça bazı ayetlerin Kuran içinde pek çok kez geçtiğini görüyoruz. Böylelikle kafamızı hiç karıştırmadan Allah'ın kitabı Kuran 'ı rehber edinmiş oluruz. Yüzyıllar önce İslam Medeniyetleri ve Türk Devletlerinde akıl ve Kuran birlikte kullanarak, bütün dünyanın tanıdığı bilim adamları, matematikçiler , felsefeciler nasıl yetişmişse şimdi de aynı yaklaşım ile Kuran'ı hayatımızın içine sokarak ahlaki değerlerimizi kaybetmeden yaşamımıza yön vermeliyiz” dedi.

 

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

20140704aw135110_02.jpg