Ayşe Teyze"nin gayretleriyle yapılan caminin eksik kalan minaresi de yine yaşlı kadının girişimleriyle kırdırılan kayanın yerine yapıldı.
Aydın merkeze bağlı Anbarcık köyünde yaşayan 72 yaşındaki Ayşe Tülü, her resmi bayramda ve törenlerde elindeki Türk Bayrağı ve yöresel kıyafetleri ile Aydınlıların görmeye alışık olduğu simalardan birisi haline geldi. Dalama Beldesinde düzenlenen Yörük şenliklerinde "Baş Efe"liğe aday olmasıyla gündeme gelen Ayşe Teyze, bu hedefinde yalnız kalınca kendisini yeniden köyünün işlerine verdi.
Anbarcık köyünde muhtar gibi çalışan Ayşe Tülü, verdiği 12 yıldır sürdürdüğü köyüne cami kazandırma çalışmalarında yaptığı son atakla mutlu sona ulaştı.
Ayşe Teyze, ilk önce 1998 yılında dönemin Aydın Valisi Muharrem Göktayoğlu"ndan köy camiinin yenilenmesini istedi. Yoğun çabalar sonunda köye yeni cami kazandırılmasında büyük rol oynayan Ayşe Teyze, caminin hemen üstünde bulunan dev kayanın camiyi tehdit altında bıraktığını düşünerek bu kez de kayanın kırılması için Göktayoğlu"nun kapısını çaldı.
Göktayoğlu"ndan sonra Aydın"a Vali olarak gelen Emir Durmaz"a da kayanın kırılması isteğini yineleyen Ayşe Teyze"nin çabalarını 10 yıl sonra sonlandırdı. 2008"de dönemin Aydın Valisi Mustafa Malay kayanın kırılması için Aydın İl Özel İdaresinden Anbarcık Köyüne ekip gönderdi.
MİNAREYİ CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANDAN İSTEDİ
Dev kayanın kırılıp temizlenmesinin ardından Vali Malay"ı köye davet eden Ayşe Teyze, kendi beslediği koyunlardan birini keserek köyünde ziyafet verdi. Köy camisini tehlikeden kurtaran Ayşe Nine bu kez de camiye minare diktirmek için kolları sıvadı.
Ayşe Teyze, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Aydın gezilerinde Gül ve Erdoğan"a ulaşarak; ikiliye kendi ürünü olan zeytinyağlarından hediye etti. Gül ve Erdoğan"dan Anbarcık köyündeki camiye minare yapılmasını talep eden Ayşe Teyze, hem Cumhurbaşkanından hem de Başbakan"dan köydeki camiye minare yapılmasını isteyen Ayşe Nine isteğinin yerine getirileceğini öğrenince büyük bir sevinç yaşadı.
Camiye minare yapılacak minare için köye gelen keşif memurlarını gören Ayşe Tülü çocuklar gibi sevindi. Minare inşaatının başlamasıyla birlikte ustaların yanından hiç ayrılmayan Ayşe Tülü minare tamamlanır tamamlanmaz soluğu Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un yanında alarak kendisine teşekkür etti.
BAŞBAKAN ERDOĞAN"A TEŞEKKÜR EDECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın 10 Ekim"de Çine Barajı açılışı Aydın"a geleceğini öğrenen Ayşe Tülü bu kez Başbakan Erdoğan"ı köyüne getirtebilmek için harekete geçti. Köye yapılan minareden sonra Anbarcık Köylüleri olarak Başbakan teşekkür etmek istediklerini söyleyen Ayşe Tülü, “Başbakanımızın köyümüze gelmesini ve bu camide namaz kılmasını çok istiyorum. Allah devletimizden razı olsun. Bugüne kadar ne istediysek yaptılar. Köyümüzün bir başbakan görmesi kendilerinden son isteğim olacak” dedi.