Aydın"da bu yıl "Ege ve Akdeniz Bölgesi Yörük Ali Efe ve Efeler Şenliği" adı altında düzenlenen organizasyon tamamen fos çıktı. Organizasyonu düzenleyen Kazım Göner"in de festival öncesi yapılacağını açıkladığı "Baş Efe" yarışması yapılmadı. Büyük bir ümitle "Baş Efe" olmayı arzu eden 70 yaşındaki Ayşe Tülü de festivalden eli boş döndü.
Hafta sonu Dalama Beldesi"nde düzenlenen etkinliğe, nerdeyse katılan olmadı. Festival kapsamında sünnet ettirileceği belirtilen 200 çocuk ortada görünmezken, festivale katılacağı söylenen 30 ayrı halk oyunları ekibi ve mehteran takımı da ortalıkta görünmedi.
Aydınlı Efeler Kazım Göner"i şov yapmakla suçlarken, Kazım Göner iddiaları, “Efelik kültürünü yaymak amacıyla bu programı düzenledim” şeklinde cevapladı. Büyük bir ümitle Baş Efe seçilebilmek amacıyla Dalama"ya gelen Ayşe Tülü, keşkek yapımı için ıslanan ancak beklenen katılım olmaması nedeniyle kaynatılmayan buğdaydan 2 torba verilerek geri gönderildi. Yaşlı kadın yaşananlar üzerine hem Aydın"daki efe arkadaşlarından oldu, hem de büyük ümitle beklediği Baş Efelik unvanına kavuşamadı.