Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleri Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’yı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin yeni binasındaki makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette Çolakkadı’ya forma hediye eden ve adliye binasını dolaşan Ünal Aysal, ziyaretin sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunu ve özel bir anlamı bulunmadığını dile getiren Aysal, binayı çok beğendiğini ifade ederek, "Savcılarımıza güle güle oturun diye bir ziyaret yaptık. Özel bir tarafı yok. Hakikaten gurur verici bir ortamdaydık. İnşallah kimsenin işi düşmez buraya ama düşenler için de son derece güzel ve modern bir tesis" dedi.
 
Bir basın mensubunun sorusu üzerine hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği ve Galatasaray’ın, Kayserispor’u deplasmanda 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada oyuncuların performansını beğendiğini dile getiren Aysal, şöyle konuştu: "Huzur ve güven içinde oynadığınız vakit, oyuncularınızın kalitesini daha iyi görüyorsunuz. Seyirci olarak da baktığınızda sahaya, iyi bir yönetmen, iyi bir hakem heyetiyle beraber maçın zevki çok daha farklı ve güzel oluyor. Bu hafta sonu gösterilen oyun da zaten bunu çok güzel sergiledi. Oyuncularımı kutluyorum, hiç değilse kazanma azimlerini sahaya aksettirdiler. Ondan daha önemlisi, maçın yöneticilerini kutluyorum. Çok güzel bir maç yönetimi oldu. Hakemlerimizle gurur duydum."
 
Yeni transferlerin uyum sürecine ilişkin ise Ünal Aysal, "Yeni bir takım kuruldu. Bunların hepsi birer birer, bireysel düzeyde çok iyi oyuncular. Kendi aralarında bu uyumu yakalamaları da bir zaman gerektiriyor. Topu topu 8-9 maç oldu. Tahmin ediyorum bunu yakalamaya da başladılar. Önümüzdeki günlerde çok daha iyi bir Galatasaray seyredecek taraftarımız" diye konuştu.
 
Soru üzerine takımda sakat oyuncu sayısının artmasına ilişkin en doğru yanıtın teknik heyetten alınabileceğini dile getiren Aysal, "Ancak gördüğüm kadarıyla bu konu bizi önümüzdeki dönemde daha çok düşündüreceğe benziyor.
 
Sebeplerini en kısa zamanda araştırıp doğruyu bulacağız. Bize düşen görev varsa bunu yapacağız" şeklinde konuştu.
 
Derbi maçın tarihi
 
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi karşılaşmasının tarihinin değişmesi gerektiği yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine Aysal, şu ifadeleri kullandı: "Fikstüre baktığımızda, (Tesadüf diyelim) Galatasarayın, bütün derbi maçları, hafta içine düşüyor. Burada belki yeniden bir düzenleme olursa, taraftarlar bundan daha çok mutlu olur. Çünkü tatil günlerinde maça gitmek çok daha rahat. Ancak Galatasaray’ın bugün sergilediği oyuna ve önümüzdeki gelişmeleri düşünürsek bizim stadımız çarşamba da olsa dolar, perşembe de olsa dolar. Bundan bir endişemiz yok ama taraftarlarımızın daha mutlu, huzurlu maç seyredebilmeleri için bu tip derbilerin tatil günlerine denk gelmesi daha iyi olurdu."
 
Trabzonspor’un Avrupa Şampiyonlar Ligi maçıyla derbi karşılaşmasının çakıştığı ve değişikliğin bu nedenle zorunlu olduğunun öne sürülmesi üzerine ise Aysal, "O da bir sorun ama her şeyin birden tam akort edilmesi mümkün olmayabilir. Artık onu bırakalım, federasyon düşünsün. Bizim bu konuda fikir beyan etmemiz şu an zaten faydası yok" ifadelerini kullandı.
 
Heyecanlandıran oyuncu konusu
 
Ünal Aysal, "Takımda beni heyecanlandıran oyuncu yok" şeklindeki açıklamasına yönelik tepkiler için ise şöyle dedi: "Benim için önemli olan takım oyunudur. Bir çiçekle bahar olmaz. Takımın hepsinin uyum içinde, birlikte güzel bir oyun sergilediği vakit o zaman bir futbol zevkini tadıyorsunuz, o zaman daha güzel maç seyrediyorsunuz. Ben seyirci olarak konuştum. Arkasından da ekledim hatta, önümüzdeki günlerde bu takım çok güzel oyunlar sergileyip herkesi şaşırtacak ve iyi günlere doğru gidecek dedim.
 
Biz takım oyununu bekliyoruz, bireysel başarılardan değil takım ve toplumsal başarılardan bahsediyoruz. Kulüp olarak da takımımız olarak da hedefimiz beraber oynamak, beraber kazanmak ve bu beraberliğin mutluluğunu beraberce yaşamak." Bir soru üzerine son dönemdeki hisse satışlarının normal olduğunu dile getiren Aysal, Galatasaray Sportif A.Ş’nin halka açık bir şirket olduğunu ve hisselerin blok olarak satışının yapılmadığını hatırlatarak, "Bu Galatasaray’ın da halkımızın da lehine. Biz blok satış olmadı. Son derece açık, şeffaf, kurallara uygun satışlar gerçekleşti. Biz satarız da alırız da. Bu eşyanın tabiatında var zaten" diye konuştu.