Kıskanç eşe ayrıntılı fatura önlemi geliyor. Abonelerin talepte bulunması halinde ayrıntılı faturalarda telefon numaraları gizlenecek.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlanan elektronik haberleşme sektöründe kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına ilişkin yönetmelikte yeni düzenlemeye gidildi. Yönetmeliğin 20. maddesine göre, gerek GSM operatörleri, gerekse sabit telefon hattı işletmecileri, ayrıntılı fatura gönderdikleri abonelerin talep etmeleri halinde, fatura ayrıntısında yer alan telefon numaralarının bazı rakamlarının gizlenmesini sağlayacaklar.

Yönetmelik uyarınca, işletmeci, şebekenin ve kişisel verilerin güvenliğini ihlal eden belirli bir risk olması durumunda bu risk hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu ve aboneleri etkin ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekle yükümlü olacak. Yargı kararları haricinde, haberleşmeye taraf olanların tamamının rızası olmaksızın haberleşmenin dinlenmesi, kaydedilmesi, kesilmesi ve gözetimi yasak olacak.
Telefon trafiğine ilişkin veriler bir yıl süreyle saklanacak.