Mola, rolünden ötürü tepki gördüğünü söylüyor: “Sokakta teyzeler "Ayrıl şu çocuktan, ne işin var bununla" diyorlar.”

Teyzeler "ayrıl şu çocuktan" diyor

Genç oyuncu Ezgi Mola, “Canım Ailem” dizisinde tek hayali evlenmek olan ama "ana kuzusu" nişanlısı yüzünden bir türlü muradına eremeyen Feride"yi canlandırıyor. Mola, rolünden ötürü sokakta tepki gördüğünü söylüyor: “Annem yaşındaki teyzeler beni kızlarıyla özdeşleştiriyor. "Ayrıl şu çocuktan, ne işin var bununla" diyorlar. Bu tip eş adayı mağduru çok kız var.”

Şu sıralar sizi “Canım Ailem” dizisinde izliyoruz. Nasıl gidiyor çekimler?
- İyi bir ekip olduk. Daha doğrusu iyi bir ekibi oluşturabilecek herkes bir dizide toplandı. Hep birlikteyiz, tam anlamıyla bir aile olduk.

Uğur Yücel ile “Hayatımın Kadınısın” filminden bu yana aranızda bir kader ortaklığı var gibi. Bu dizide de birliktesiniz.
- Bağlar kuvvetleniyor, daha çok konuşulacak şey oluyor. Uğur Yücel ile çalışıyorsun, bu büyük keyif veriyor. Bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum. Yaptığım işi o kadar büyük görüyorum ki, bu işin karşısında boşluğa düşüyorum. Acaba sonra ne olacak diye merakla karışık bir boşluk hissi oluyor. Tamamen bir çaresizlik hissediyorum. Karanlığın içinde sürekli doğru duyguyu bulmaya çalışıyorum.

Dizide üç kız kardeşten birisiniz ve nişanlınızla bir türlü evlenemiyorsunuz. Bu rolle bir anlamda bir zümrenin temsilcisisiniz...
- Evet! (Gülüyor) Özellikle annem yaşındaki teyzeler beni kendi kızlarıyla özdeşleştiriyor. “Yavrum ne olursun ayrıl şu çocuktan, ne işin var bununla” diyorlar. Aynı şekilde Kenan karakterini canlandıran Oktay Gürsoy"a da “Allah kahretsin seni” diye kızıyorlarmış. Bu tip eş adayı mağduru kızlarımız çok var. Senaristlerimiz bunu can damarından yakalıyor. Mesela “Kız şimdi nişanlısı için krediyi de aldı, vay salak” diyorlar. Ama bu saflık mı, ondan emin değilim. Çünkü Türk toplumunda kadın birçok duruma “Hadi bu da olsun da, kimse duymasın” mantığıyla yaklaşıyor. Bu durum dizide güldürerek geriyor insanları.

Siz hiç bu kadar "safça" düşünüp hareket ettiğiniz bir zamanı hatırlıyor musunuz?
- Bu saflığı bilmiyorum. Hiç olmamıştır diye hatırlıyorum ama emin de değilim. Çünkü başka konularda birçok kez yumuşak davrandığım, “Aman ne yapalım, olsun” dediğim olmuştur.

Ne olacak dizideki ailenizin bu bahtsızlığı?
- Ben de bilmiyorum açıkçası. Her seferinde öyle bir yerde bırakıyorlar ki diziyi, senaryo sette bazı arkadaşlara gelince merak edip okumak istiyorum. Ama “Sana da gelecek” deyip vermiyorlar. Merakımdan çatlıyorum.

Bol yıldızlı dizilerin setlerinde ego çatışmaları olur. Sizde var mı böyle bir durum?
- Uğur Yücel ve Ozan Güven varken, “Benim adım neden dördüncü sırada geçiyor” diyebilir miyim? Uğur Yücel bu işin lokomotifi, ama diğer rollerin de kendi özel hikâyeleri var. Kimse bir role hizmet etmiyor, bütün roller hikâyeye hizmet ediyor. Bu tam bir ekip işi olduğu için hiç öyle kaygılarım olmadı.

İzleyici oyuncuları genellikle "yakışıklı" ya da "güzel" diye değerlendirir. Ama sizinle ilgili yapılan yorumların çoğu oyunculuğunuzun ne kadar iyi olduğuyla ilgili...
- Ne güzel işte! Demek ki işim dış görünüşümün önüne geçmiş. Zaten oyuncunun asıl malzemesi oyunculuktur. Ben bu işin eğitimini aldım, yaklaşık 11 yıldır profesyonel olarak yapıyorum ve para kazanıyorum.

İLİŞKİMİ KONUŞMAYI DOĞRU BULMUYORUM

Dış görünüşünüz dizide de çok üzerine durulan bir konu. Sizin dizi için kilo alıp vermek gibi bir çabanız var mı?
- Gerektiği yerlerde ona da müdahale edilebilir. Ama ben dış görünüşümle oldukça mutluyum. Çocukluktan bu yana yapım böyle. Bu konuda bir şikâyet de gelmedi. Bizden talep edilirse, kilo da verilir.

Oyunculukta hiç kendinizi yetersiz hissettiğiniz oldu mu?
- Bütün sahnelerde oluyor. Çünkü “Daha iyisini yaparım” diyorsun. Bazen kendime fazla acımasız davranıyorum, üzülüyorum ama bunun önüne geçemiyorum. şimdiye kadar hep böyle oldu. Sonucunda olumlu şeyler duyuyorum ama o da yetmiyor. Beni büyüten de bu oluyor.

Yeni film projeleri var mı?
- Konuştuğumuz birkaç proje var. Sinema filmi ha deyince yapılamıyor. “Hayatımın Kadınısın”dan sonra çok ihtiyacım var. ınşallah tatil yapamam. Sinema olsun, o sette yorulmam.

Umut Kurt ile birlikte olduğunuz yazıldı. İşin aslı nedir?
- Evet, uzun zamandır beraberiz. Ama bu konuda konuşmak istemem. O konu özelde kalsın isterim. Sakladığımız bir şey yok ama konuşmayı doğru bulmuyorum.

Hürriyet