PKK"ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı"nda, avukatların Abdullah Öcalan ile son görüşmesinin notları yayınlandı. Habere göre Öcalan, “Kamuoyu ile şunları paylaşmak isterim” diyerek, devlet ile görüşmelerin devam ettiğini ve daha da ciddileştiğini söyledi. Öcalan ayrı bir devlet veya federasyon isteklerinin olmadığına dikkat çekti:

"Yetkililer ciddi insanlar"

“Henüz diyalog aşamasından müzakere aşamasına geçilmiş değil ama müzakereye geçiş aşaması olarak değerlendirebiliriz. Gelen yetkililer dürüst ve ciddi insanlar. Biz çatı rolünde devlete karşı değiliz. Devlet uzlaşmacı, birleştirici, çatı rolünde olmalı ve hizmeti esas almalıdır.”

"Şu 3 olay araştırılsın"

Öcalan ayrıca TBMM çatısı altında "Adalet ve Hakikatleri Araştırma Komisyonu" kurulmasını isterken, “Ben giderim gerekirse beyanda bulunabilirim, hatta Karayılan da bu komisyona bilgi verebilir, yaşanan karanlık olaylara ilişkin binlerce belge sunulabilir, PKK"nın da bu konuda arşivi var. Bu komisyon bu şekilde gerçekleri ortaya çıkarabilir. Araştırmaya, yakın zamanda gerçekleşen Taksim patlaması, Hakkari patlaması, 10 gerillanın yaşamını yitirmesi ve imam olayıyla başlayabilirler. Dediğim gibi bu üç olayla başlanabilir.”