Aydın Sevgi Yolu"nda düzenlenen protesto gösterisine Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Aydın şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Ellerine simit ve ayranları alan sendika üyeleri, memurlara verilen yüzde 5 oranındaki zammı protesto etti.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci devli, uluslar arası sözleşmelere ve Anayasaya göre devletin çalışanının her türlü sosyal hakkını sağlaması mecburiyetinde olduğunu belirterek, “Ancak Türkiye'de kamu çalışanlarının büyük çoğunluğu, yoksulluk sınırının altında maaş almakta ve evini zor geçindirmektedir. Özellikle bu mübarek Ramazan ayında iftar sofrasına birçok memur boynu bükük oturmaktadır. Hükümetin bu yıl için önerdiği yüzde 2.3 artı 2.5'lik zam oranı çok komik ve acı bir orandır. Biz de burada iftarımızı simit ve ayranla açarak memurun nasıl zor durumda olduğunu göstermek ve verilen zam oranını protesto etmek istedik” dedi.

2010 yılı için maaşlara yapılması düşünülen artışın kamu görevlileri ve aileleri için günlük bir simit parası bile etmediğini ileri süren Devli, “Herkesin en büyük arzusu iftar sofralarında, ailesi ve çocuklarıyla birlikte mutlu ve rahat bir şekilde başı öne eğilmeden, hiçbir eksiği olmadan orucunu açabilmesidir. Ne yazık ki, kamu görevlileri iftar sofralarında başı önde, ailesi ve çocukları karşısında mahçup bir şekilde orucunu açmakta, yaklaşan bayram ihtiyaçlarını tedarik etmenin yollarını aramaktadır. Yapılması düşünülen maaş artışlarıyla birlikte iftar sofraları memurlarımız için bir sıkıntıya dönüşmüştür. Bizler burada simitle orucumuzu açarak, kamu görevlilerinin içinde bulunduğu zor koşulları kamuoyuna anlatmak amacındayız. Evine ekmek götürebilmek, çocuğuna bir bayram hediyesi alabilmek için zorunlu ihtiyaçlarından fedakarlık yapan, gerektiğinde işine yürüyerek giden, gerektiğinde bütün bir günü bir kuru simitle geçiren kamu çalışanlarının feryadını dindirecek bir maaş artışı ne yazık ki gerçekleşmemiştir. Kamu görevlileri işlerinde, iftar sofralarında, çocukları ise okullarda bir simitle günü geçirmeye mahkum edilmişlerdir. Yetkililerin memuru anlayabilmesi için dört başı mamur sofralardan kalkarak, bizlerle birlikte bir kuru simitle günü geçirmesini beklemekteyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan ezanla birlikte sendika başkanları ve üyeleri, ellerindeki simit ve ayranla iftarlarını açtı. Güvenlik önlemlerinin alındığı protesto gösterisinin ardından sendika üyeleri sessizce dağıldı.