Geçen yıl aynı yerde ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından Ebru Taş'ın otomobili de uçuruma yuvarlanmış ve Doktor Ebru'nun intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulmuştu.

Bölümünde doktora tezini tamamlayan Ağaç, bugün eşi Çağlar Ağaç ile birlikte Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde ameliyat olan yeğeni Zeynep Köken'i ziyaret etti.

Yarın Kuşadası'na tatile gideceği için eşini bir alışveriş merkezine bırakan Ağaç, uzun yola çıkacaklarından otomobiline bakım yaptırmak üzere Ereğli ilçesine hareket etti.
ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kavşağı'na gelen Ağaç, otomobili ile bir anda yaklaşık 200 metreden uçuruma yuvarlandı.

Olayı gören vatandaşların 155 Polis İmdat'ı arayarak durumu bildirmesi üzerine polislerin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ambulansları olay yerine geldi, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi ile Sahil Güvenlik Komutanlığından birer ekip de deniz botu ile bölgeye hareket etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, uçurumdan güçlükle inerek Hakan Ağaç ve otomobilini aramaya başladı. Ekipler, uçurumda doktor gömleği, bazı kitaplar ve not kağıtları buldu.

Aramalarda herhangi bir ize rastlanılmaması üzerine söz konusu müdürlük ekibi, eğitimli olan “Afet” ve “Hayat” adlı köpekleri bölgeye getirdi. Ağaç'ın gömleği koklatılan köpeklere arama yaptırıldı.
Bu arada olayı öğrenen anne Şerife Ağaç (63) ile yakınları ve oğlunun meslektaşları da bölgeye geldi.

Anne Ağaç'ın feryatları burada bulunanları ağlattı. Sinir krizi geçiren anne, ambulansla ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesine getirilerek sakinleştirici yapıldı.

Olayı duyarak kaza yerine gelen İsmail Köken, kayınbiraderi Ağaç'ın, ameliyat olan kızını bugün ziyaret etmeye hastaneye geldiğini ve bir saat sonra yanlarından ayrıldığını belirterek, “Hiçbir sorunları yoktu, mutlulardı. Yarın eşi ile birlikte Kuşadası'na tatile gideceklerdi” dedi.

Kaza yerine gelen ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Varım Numanoğlu ve diğer yetkililer, kurtarma çalışmalarını izledi, yetkililerden bilgi aldı.
Özer, Ağaç'ın çok iyi ve sakin, dürüst bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Öte yandan, arama kurtarma köpekleri tarafından denizden yaklaşık 30 metre yükseklikte çalılar arasında bulunan ve boynunun kırıldığı belirlenen Ağaç'ın cesedi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait botla Kozlu beldesi Balıkçı Barınağı'na götürüldü.

Cesedi, ambulansla ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılan Ağaç'ın intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Eşini de geçen yıl kaybettiği öğrenilen anne Ağaç'ın ağıtları burada bulunanların yüreklerini dağladı.

GEÇEN YIL DA DOKTOR EBRU UÇURUMDAN YUVARLANMIŞTI

Öte yandan aynı yere 10 metre mesafede, geçen yıl 29 Mart'ta da bir otomobilin yaklaşık 200 metreden uçuruma yuvarlandığı ihbarını alan polisler, olay yerinde bulduğu plakanın sorgulanması sonucu, aracın, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalında görevli Yrd. Doç. Dr. Ebru Taş'a ait olduğunu belirlemişti.

Aracın çalılıklarla kaplı uçurumdan denize yuvarlandığının tespit edilmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesinde görevli dalgıçlar tarafından sudan çıkarılan doktorun cesedi, Kozlu'daki botla getirildiği Kozlu Balıkçı Barınağı'ndan çıkarılarak ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılmıştı.