Kapaktaki fotoğrafların biri, Türkiye"den. 2009"un başında kendisini gösteren krizle birlikte Kocaeli"ndeki bir fabrika işçilerinin büyük bir bölümünü çıkarmak zorunda kalmıştı. İşsiz kalanları teselli etmek de halen fabrikada çalışan işçi arkadaşlarına düşmüştü. Bugün hemen hemen aynı fotoğraflar Belçika"dan geldi.

Avrupa"nın dev firması Carrefour, 1672 çalışanını kriz yüzünden işten çıkardığını açıkladı. İşsiz kalanlar işlerini kaybetmeyenlere sarılıp, göz yaşı döktü.

Dünyanın en büyük ikinci perakende şirketi olan Carrefour, Belçika"da 1672 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Geçtiğimiz kârlılığının yüzde 74"ünü kaybeden Fransa"nın dev şirketi bu hamlesiyle son üç yılda ikinci kez yeniden yapılandırmaya gidiyor.

Carrefour çalışanlarının sendikasının resmi yetkilisi Myriam Delme"nin Fransız haber ajansı AFP"ye verdiği bilgiye göre, şirketin çalışma konseyi bu işten çıkarmalar konusunda bilgilendirildi.

YÜZDE 74.2'LİK DÜŞÜŞ

Şirket 2007 yılında da Belçika genelinde şirketlerin gerçekleştirdikleri yeniden yapılandırma işlemlerinde, yaklaşık 10 milyon kişinin yaşadığı ülkede 900 kişi işini kaybetmiş ve 16 mağazada da tamamen kapatılmıştı.

Öte yandan, dünya genelinde ABD"li dev perakende şirketi Wal-Mart"ın gerisinde ikinci sırada gösterilen Carrefour, yıllarca ertelemek zorunda kaldığı planını hayata geçirerek, 2010"da Hindistan"ın geniş perakende piyasasına girecek.

Şirket ayrıca, 2009 yılında kârlılığının yüzde 74,2 oranında azalarak, 505 milyon dolara gerilediğini açıkladı.

HÜrriyet