Halkalı’da 22 Haziran 2010 tarihinde sabah saat 07.00 sıralarında meydana gelen olayda, askeri personelin içinde bulunduğu sivil servis otobüsüne teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 asker şehit oldu, 1 asker kızı öldü, 13 kişi de yaralandı. Yaralı olarak kurtulanlar arasında bulunan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda sivil memur Serap Karaağaç, hastanedeki tedavinin ardından taburcu edildi.

Ölümden dönen Serap Karaağaç ve esnaf eşi Hikmet Karaağaç, İstanbul’daki bir merkezde tüp bebek için tedavi gördü. Tedavide başarı sağlanmasıyla hamile kalan Serap Karaağaç, doğacak olan üçüz bebeklerine bakılması için Eskişehir’de oturan babası İsmet Yücel ile annesi Elif Yücel’in yanına geldi. Karaağaç, geçen 4 Haziran’da Eskişehir Devlet Hastanesi Doğum Servisi’ne yatırıldı. Opr. Dr. Mine İnan’ın gözetiminde tedavi gören Serap Karaağaç burada, bombalı saldırı olayından tam 2 yıl sonra, 22 Haziran 2012 tarihinde sezaryenle doğum için ameliyata alındı. Saat 08.45’te ameliyata alınan Karaağaç, saat 09.30’da ameliyattan çıktı. Serap Karaağaç, sezaryenle 2’si 2’şer kilo 500’er gram ağırlığında erkek, biri 2 kilo ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi.

’KELİMELER KİFAYETSİZ KALIYOR’

Eşi Hikmet Karaağaç ile 9 yıldır evli olan Serap Karaağaç, "Bundan 2yıl önce 2010 yılında 22 Haziran günü sabah işe giderken servis otobüsümüze hain bir bombalı saldırı düzenlendi. Bu saldırıdan yaralı olarak kurtuldum. 6 arkadaşımızı şehit verdik, çok acı bir gün yaşadık. O saatlerde bacağımdan yaralandım ve hastanedeydim. Saat 09.00-09.30 arası ameliyata girdim ve bacağımdan şarapnel parçaları çıkarıldı. O olaydan 2 yıl sonra, yine 22 Haziran günü yine 09.00-09.30 arası ben yine ameliyattaydım. Ameliyattan çıktığım zaman bu sefer 3 tane pırıl pırıl evladımı kucağıma alarak çok büyük bir mutluluk yaşadım. Bu çok ilahi bir rastlantı, çok büyük bir tesadüf. Çok mutluyuz. 9 yıl aradan sonra anne oldum. Çok güzel bir duygu. Gerçekten kelimeler kifayetsiz kalıyor. Allah bu duyguyu herkese yaşatsın" diye konuştu.

Serap Karaağaç-Hikmet Karaağaç çifti üçüzlerine Ali Sinan, Murathan ve Sedef Nil adını verdi. Baba Hikmet Karaağaç, tek yumurta üçüzlerinden oğullarının tıpatıp birbirlerine benzediğini, çocuklarını ayırt etmek için Murathan bebeğe mavi nazar boncuğu taktıklarını söyledi.