Türkiye şike iddiaları ve ardından gelen operasyonun haberleri ile çalkalanıyor.

Gündeme eklenenlerden biri de önceki gün çiçeği burnunda milletvekili eski Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür'ün sözleri oldu.

İşte o sözler üzerine bugün Radikal Gazetesi'nde Kenan Başaran köşesinde bu fotoğrafa yer verdi ve aşağıdaki yorumu kaleme aldı...



Aynı denizde yüzmüşüz biz 

Daha geçen hafta küme düşen River Plate'e ağıt yakarken, bizim buralarda bir büyük kulübün düşebileceğini hayal bile edemeyeceğimizi söylemiştim.

7 gün sonraysa koskaca Fenerbahçe’nin küme düşeceği konuşulur oldu. Beşiktaş da plase... Yargı, nihayet ‘sigara dumamınını’ tutmak için harekete geçti. Futbolda şike olduğu konusunda kimsenin şüphesi olmasa da iş ‘Hadi anlat kardeşim’e gelince cevap klişeydi: “Şike sigara dumanına benzer, göürsün ama elinle tutamazsın.”

Pazar günü başlatılan ve ezberleri bozan soruşturmanın iddianamesi çıkmadan, onu bunu küme düşürmenin; elinden kupasını almanın alemi yok ama geçmişte halının altına süpürülen pislikleri de bu vesileyle dillendirmekten geri durmayalım.

Örnekse, soruşturmanın sadece bir yıllık bir sürece hapsedilmesine karşı çıkalım. Zira hiç kimse masum değil bu oyunda! 80’leri 90’ları geçtim, 2000’lerdeki şaibeler ortada duruyor.

Ali Fevzi Bir’in hakem ve hocalarla yaptığı telefon konuşmaları delil sayılmamıştı. Tahminim bu operasyonla da geçmişin bütün kirli çamaşırlarını ortaya dökmekten ziyade, bundan sonrasına ‘ayağınızı denk alın’ denilmek isteniyor. Şiddet Yasası’na bir destek yani. Bu arada, vekilimiz Hakan Şükür’ün açıklaması beni şaşırttı. Şöyle diyor:

“Benim çok değerli arkadaşlarım var, çocukluğumuzu beraber geçirdiğimiz. Ama ben sporculuk hayatımda hep yalnız kalmayı tercih ediyordum çünkü, çok içli dışlı olduğunuz zaman bazı şeylerden ister istemez belki tehditle belki başka şeylerle işin içinde olabilirsiniz.”

Şükür’ün sözünü ettiği arkadaş Bülent Uygun. İş ortaklığı da var. Uygun, kendisiyle yaptığım bir röportajda daha önce futbolda şike iddialarına adı karışan Sedat Peker ile gurur duyduğunu açık açık söylemişti.

Hakan Şükür, futbol dünyasında yalnız olduğunu söylüyor ama arşivler de orada. Şükür ve Peker’in ‘aynı denizde’ ‘beraber yüzdük’leri görülüyor...