Bafa Gölü yakınlarındaki bir restoranda düzenlenen tanıtım yemeğine Dernek Başkanı Hatice Gençay, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eyüp Gölebatmaz, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, İşadamları Necmettin Kaya, Nizam Hatipoğlu, Nurettin Karakış ve davetliler katıldı.

Yemekte konuşan Didim Sivaslılar Dernek Başkanı ve Derginin Genel Yayın Yönetmeni Hatice Gençay Didim ve Sivas"ın bir arada tanıtıldığı ve Kültürel, sosyal bilgilerinde yer aldığı bir dergiyi yayın hayatına başlatmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirirken “Bu derginin çıkarılmasında dernek yönetimimiz ve Eyüp Bey"in büyük katkıları oldu. Aynı zamanda derneğimize destek olan firmalarımıza da teşekkür ediyorum. Bu derginin hem Sivas"ın hem de Didim"in kültür ve sanatına katkı olacağını düşünüyorum.”dedi.

Gençay ayrıca dernek kapsamında çalışmaların sürdüğünü belirterek “Şu an dernek lokalimiz kapandı ama Saz ve gitar kurslarımız başlayacak. Bu konuda Atatürk Bulvarı Efendi İş hanında yerimiz mevcut ve toplantılarımızı burada yapıyoruz. Sizlerden gelen desteklerle bu çalışmalarımız bize güç verecek.”dedi.

Konuşmanın ardından yemek, saz eşliğinde söylenen Sivas Şarkılarıyla sürdürüldü. Didim Sivas Kültür Derneği Dergisi ilk sayısında Sivas"ın tarihsel süreci anlatılırken, Sivas İlinin tanınmış isimlerinden Pir Sultan Abdal ve Aşık Veysel tanıtıldı.Ayrıca Sivas"a ait ağıt ve türkülerden örnekler verilirken, Sivas"ta kullanılan yöresel şiveler de tanıtıldı. Dergide ayrıca Sivas"la özdeşleşen Kangal Köpeği, Gürün Elması, Sivas Kangal Yılanı da tanıtıldı.