Münevver Karabulut"un katil zanlısı Cem Garipoğlu"na bugün cinayetin işlendiği villada keşif yaptırıldı.


Kafası testere ile kesildikten sonra parçalanmış cesedi Etiler'deki çöp konteynırına atılan 18 yaşındaki Münevver Karabulut'un katil şüphelisi Cem Garipoğlu, cinayeti işlediği Bahçeşehir'deki evlerine getirildi. Sabah saatlerinde tutulduğu Mahtepe Cezaevi'nden çıkarılan Cem Garipoğlu'na evlerinde tatbikat yaptırıldı.

BİR SAAT BEKLETİLDİ

Çevik kuvvet ve çocuk şube müdürlüğüne bağlı polisler ile özel hareket polisleri ve jandarma villa ile çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Villayı gören binaların üstelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Tatbikat nedeniyle çok sayıda haberci de villaya gitti. Ancak olay yeri tatbikatını yaptıran savcı, gazetecilerin villa önünden uzaklaştırılmasını istedi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından saat 10.00 sıralarında villa önüne getirilen ve cezaevi aracında bekletilen Garipoğlu saat 11.00'de içeriye sokuldu.

Garipoğlu yaklaşık 15 dakika sonra dışarı çıkarılarak villa etrafında dolaştırıldı. Garipoğlu daha sonra tekrar villaya sokuldu.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Savcılığı"na dilekçeyle başvurarak, olay yerinde keşif yapılmasını talep etmişti. Avukat Rezan Epözdemir dilekçesinde tatbikatta testereyi nereden aldığının, testereyi taşıdığı poşetin renginin yanı sıra eve giriş ve çıkışlarla ilgili soruların da yöneltilmesini talep etmişti. Talepleri yerinde gören soruşturma savcıları dün cinayet mahallinde keşif yapma kararı aldı.

Avukat Aytekin Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin olayı bir daha yaşamak istemediğini söylediğini belirtti. / Hürriyet