Edinilen bilgiye göre, arı kovanlarının bakımını yapmak için köye gelen Sezgin Keskin (35) kovanların bakımını yaparken bir anda ayının koşarak peteklere doğru geldiğini gördü.
 
Korkarak hemen yanındaki ağaca tırmanan çiftçi ayının saldırısından kurtarmayı başardı. Kovanlardaki balları yiyen arı bölgeden uzaklaşınca çiftçi saklandığı ağaçtan indi.
 
Sezgin keskin, her gün öğleden sonra arı kovanlarının bakımını yapmak için köye geldiğini belirterek, "Dün öğleden sonra gelip arı kovanlarımın bakımını yapmaya başladım. Aniden çok farklı bir ses duydum arakama baktığımda büyük bir ayının koşarak bana doğru geldiğini gördüm.
 
Soğukkanlı davranarak yakınmada bulunan bir ağaca tırmandım ayı ağacın altına gelerek bağırdı daha sonra orada bulunan kovanlarımı insan gibi açarak içinde balları yemeye başladı. Arılar ayıya soktukça sinirlenen ayı yemediği kovanlarımı da dağıtarak zarar verdi.
 
Telefonum arada kaldığı için yardım isteyemedim. 1 saatten fazla ağaçta kaldım canımı zor kurtardım. Diğer arıcı arkadaşlarımı da bal mevsimi olduğundan dolayı uyarmak istiyorum. Herkes dikkatli olsun" dedi.