CHP Ankara İl Teşkilatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nden, Kızılay'a kadar yürüyerek Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti.

TBMM'nin Dikmen'e açılan kapısı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Meclis önünde kısa süre oturma eylemi yaptı. Oturma eylemine CHP Milletvekili Gürsel Tekin'in de katıldığı gözlendi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Meclis önünde CHP'li grup, "İdris Naim Şahin istifa, Aygün'e özgürlük, milli irade kaçırıldı, milli irade tutuklu, onlar Oslo'ya CHP Meclis'e" yazılı pankartlar açtı.

Meclis önünde konuşan CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının asıl sorunlarının olmadığını ifade ederek; esas sorunlarının ülkeyi kan gölüne çeviren bu yanlış anlayışın, bu yanlış yönetimin TBMM'de hesap vermesini sağlamak olduğunu bildirdi.

Hesap vermekten kaçıldığını savunan Alçın, "CHP'nin bir milletvekili kaçırmış olabilirler. CHP, için bu çok önemli bir sorun değildir. CHP, tarih boyunca, hatta kuruluşundan önce her sorununda çok ağır bedeller ödemiştir. Biz bu bedelleri ödemeye bundan sonra devam ederiz. Ama CHP hiçbir dönemde demokrasiden, bu yüce Meclis'ten hiçbir zaman umudunu kesmeyecektir. CHP, her koşulda bu yüce Meclis'in görev yapmasını isteyecektir." diye konuştu.

"CHP DIŞINDA BU SORUNA İLGİ GÖSTEREN BAŞKA PARTİ YOK"

Ülkenin içinde bulundukları durumunu görüşmek üzere TBMM'nin önünde toplandıklarını ifade eden Zeki Alçın, CHP'nin çağrısının sonuç vereceğini ve Meclis'in toplanarak ülkenin en önemli sorunlarını görüşmesini beklediklerini kaydetti. Ankara halkı olarak meclis temsilcilerinin ne söylemek üzere Meclis'e geldiklerini ifade eden Alçın, CHP dışında bu soruna ilgi duyan partilerin olmadığını ve CHP'nin çağrısına olumlu cevap vermediklerini gördüklerini kaydetti.