Hüseyin Aygün'ün ailesi adına yapılan yazılı açıklamada, Aygün'ün, memleketinde halkın sorunlarını dinlemek amacıyla gerçekleştirdiği köy ve ilçe gezileri sırasında Ovacık ilçesinden Tunceli merkeze dönerken 12 Ağustos'ta saat 19.00 sıralarında PKK mensuplarınca kaçırıldığı anımsatıldı.

Milletvekili Aygün'ün, gerek milletvekilliği döneminde gerekse vekillik öncesi avukatlığı dönemimde her zaman insan hakları mücadelesi verdiği, Kürt sorununun diyalog ve demokratik yöntemlerle çözümünden yana olduğu belirtilen açıklamada, Aygün'ün, işçinin, öğrencinin, Alevilerin ve tüm ezilenlerin hak arama taleplerine destek olan bir kişi olduğunun tüm kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek olduğu ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şiddet karşıtı düşünceleriyle tanınan bir kişinin bu anlamda maruz kaldığı olaydan ötürü büyük üzüntü içerisinde bulunmaktayız. Türkiye'de yaşanan Kürt sorunu, Alevilerin sorunları ve tüm sorunların tek çözüm adresinin demokrasi olduğu bilinmelidir. Biz Hüseyin Aygün'ün ailesi olarak, yaşanan şiddet ortamından mağdur olan herkesin acısını paylaşıyoruz ve Dersim halkının iradesinin bir temsilcisi olan Hüseyin Aygün'ün bir an önce bizlere kavuşması için serbest bırakılmasını istiyoruz.''