AYDINPOST ÖZEL-Aydın Genç İşadamları, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından sonuçları değerlendirdi.
Yerel seçimler dolayısıyla taraf olmadıklarının altını çizen AYGİAD Başkanı Selçuk Güler, CHP'li Özlem Çerçioğlu'na da başarı dilediklerini ifade etti.
Başkan Güler, "29 Mart yerel seçimleri dolayısıyla derneğimiz herhangi bir adaya angaje olmadığı gibi, taraf da tutmamıştır. Demokrasinin gereği olarak tercihimizi kullandık. Aydın'a katkı sağlayabilecek bir kadronun işbaşına geçmesini arzu ettik her zaman. Belediye başkan adaylarıyla da yemekte buluşup hazırladıkları projeleri kendilerinden öğrendik. Katıldıklarımız da oldu, eleştirdiklerimiz de. AYGİAD olarak yepyeni bir dönemde kazananlara başarılar diliyoruz. Kaybedenler ise kendilerini yeniden gözden geçirmeli ve kayıplardan ders çıkartabilmelidir" diye konuştu.
Aydın'ın öncelikli sorununun işsizlik olduğunu vurgulayan AYGİAD Başkanı Selçuk Güler, "Kentte istihdamı artırabilecek çalışmaların bir an evvel başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Yerel yönetim işalemiyle oturup bu konuyu masaya yatırarak acil önlem planlarını devreye sokmalıdır. Her ne kadar sanayi kenti olmasak da krizin etkisinin hissedilmediğini iddia etmek yanılgı olur. Aydınlılar kavgadan, dedikodudan uzak bir yönetim modeli istiyor. Üniversite yönetimiyle de iyi ilişkiler geliştirilerek önümüzdeki dönemde Aydın'ın hakettiği noktaya ulaşmasını sağlamak için hep birlikte çalışmalıyız. Aygiad da bu hususta üzerine düşeni her zaman yapmış ve yapmaya da devam edecektir" diye konuştu.