Aydın Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Devrim, gündemde tartışılan eğitim sistemiyle ilgili olarak yazılı açıklama yayınladı.

AYGİAD olarak sistemi yakından incelediklerini vurgulayan Başkan Ufuk Devrim, "Biz Aydın Genç İşadamları Derneği olarak doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmeliyiz. Söz konusu olan çocuklarımızın geleceğidir. Siyasilerin birbirleri ile mücadelesi ideolojik olarak tartışılabilir. Ancak vatandaş olarak bizlerden bildiklerini söylemeleri ve değerlendirme yapmaları beklenir. Ben bu açıdan yeni yasa teklifi ile birlikte on beş yıldır ortaöğretim kurumlarımızı adeta çökerten ve ayrıştıran, üniversitelere girişte uygulanmakta olan ağırlıklı orta öğretim başarı puanı uygulamasının kaldırılmış olmasını da, çok önemli bir adım olarak görüyorum. 4+4+4 sistemi ile getirilen sistem, eğitimde büyük bir adım. Kesintisiz eğitim, meslek liselerinin yolunu kesti. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin teknik elaman ihtiyacı var. Teknik eleman, sanayicilerin vazgeçilmezi. Okullar bu ihtiyaca cevap vermemeye başladı" dedi.

Başkan Devrim, "8 yıllık kesintisiz eğitim, imam hatiplerin önünü kapatmak için alelacele çıkarıldı. Bu uğurda meslek liseleri yok olma noktasına geldi. 8 yıllık kesintisiz eğitim Türkiye'ye çok şeyler kaybettirdi. Milyonlarca mesleksiz lise mezunu, üniversite mezunu işsiz olacağına altın bilezikli tekniker, meslek erbabı teknisyen yetişsin. Gençler neye ilgi duyuyorsa, neyi istiyorsa onu okusun. Gençlerin önünü açın. 4+4+4 fırsat eşitliğini sağlayacak. Meslek liseleri öğrenci akınına uğrayacak. Sanayici teknik elemanbulacak. Kuran kursları ve imam hatip liseleri normalleşecek. Düz liselere giden öğrencilerin 4 senesi heba olmayacak. Düz lise yerine meslek lisesine gidecek ve bir meslek öğrenecekler. Şu an yapılan ise yıllardan beri Avrupa da yapılan uygulamadır. Çocukların yetenek ve ilgilerine göre eğitim ve meslek seçmesi için getirilen bir uygulamadır. Türkiye’ye ne kadar uygundur ya da buna hazırdır bilinmez. Bizim eğitim sistemimiz yapboz tahtası gibi akşam uyuyup sabah uyanınca değiştirilecek kadar müsait bir zemine sahiptir. İşte bu nedenle biz bu sistemin özünde doğru olduğunu inanıyoruz. Ancak uygulamaya geçilmesi aşamasında tereddütlerimizin olduğunu da belirtmek istiyoruz. Eğitim müfredatı, fiziki koşullar ve eğitimcilerin adaptasyonu sağlanmadan kervan yolda düzelir mantığıyla hemen uygulanmasını sakıncalı buluyoruz. Altyapı çalışmaları ve kadro hazırlandıktan sonra en azından 2014 yılından itibaren uygulamanın başlamasının doğru olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.