Aydın Genç İşadamları Derneği Başkanı Yıldırım, 2007"yi kaybedilmiş bir yıl olarak değerlendirdi.

Aydın Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu (AYGİAD) Başkanı İsmail Cem Yıldırım 2007 yılını kaybedilmiş bir yıl olduğunu belirtirken, 2008 yılında öncelikle çözülmesi gereken sorunun işsizlik olduğunu söyledi.
İş adamları için ekonomik bir değerlendirme yapan Aydın Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım; “2007 yılında Türk İş adamları gerçekleri görerek şirketlerini küçültmeye gitti, yatırımları revize etti ve tüm yatırımları rafa kaldırdı. Kendine çeki düzen veren Türk sanayicisi kendini yine belirsizliğin ortasında buldu ve geçmiş yıllardaki krizleri göz önüne alarak hasarı en aza indirmenin yollarını aradı” dedi.
2007 yılını ekonomik ve siyasi yönden değerlendiren Yıldırım; “ 2007 yılında 2 seçim bir arada yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşanan gerginlik, erken seçime sebep oldu ve Türkiye gergin günler yaşadı. Yaşanan gerginlikten sonra yüksek bir oranla seçilmiş ve istediği cumhurbaşkanını seçtirmiş bir hükümet ortaya çıktı, alınması gereken ekonomik önlemleri beklerken anayasa değişikliği paketi gündeme geldi. Ekonomideki gelişmeler devam etti; cari açık büyüdü, enflasyon hedefi şaştı, kurlar psikolojik sınırları bile aşacak şekilde geriledi. Faiz, kur ve enflasyon arasındaki dengesizlik, her ne kadar MB faizlerinde kademeli olarak indireme başlasa da sıkıntılar devam ediyor. Bu sebeplerden dolayı 2007 yılı kaybedilmiş bir yıldır “ diye belirtti.
2008 yılında mücadele edilmesi gereken en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirten AYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yıldırım; “ İşsizlikle yapılan mücadele ekonominin pek çok alanını doğrudan etkiler. Her yıl 700 bin kişiye yeni iş olanakları sağlanmadığı takdirde işsizler ordusuna katılım artacaktır. Bu 700 bin kişiyi istihdam etmek için yaklaşık 40 milyar dolarlık yatırım yapılması gerekmektedir. Bu yatırımı Türk sanayicisi tek başına karşılayamaz. Üretime dönük yabancı sermaye ülkemize çekilmelidir. Ancak her şeyden önce mevcut sanayicimizi yurt dışına kaçırmayacak önlemler alınmalıdır. Üretimin desteklenmesi için faizler uygun seviyelere çekilmeli, böylece döviz kurunun bir miktar artması sağlanmalı ve sonuçta ihracatımız artmalı ve ithalatımız azalmalıdır. Eğer bu önlemler acilen alınmazsa Türk sanayisinde iyileşmeyecek yaralar açılacaktır “ dedi.