Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun bu yıl Manisa’da gerçekleştirilen geleneksel iftarına Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. İftarın bir yemekten öte esnafın kaynaşma ve istişare yapmasına da vesile olduğunu belirten Başkan Çetindoğan, “Esnafın geleneksel iftarında TESK Genel Başkanımız önemli mesajlar verdi. Aydın Esnaf Odaları Birliği olarak Sayın Genel Başkanımızın arkasında ve destekçisiyiz” dedi. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken başta olmak üzere, MESOB Başkanı Hasan Geriter, federasyon başkanları, birlik başkanları, oda başkanlarının katıldığı iftarda, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini hatırlatarak, esnaf ve sanatkarın da bu sürecin içinde olduğunu vurguladığını belirten AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, “Sayın genel Başkanımızın dediği gibi; Türkiye yeniden yapılanıyor. Ülkemiz bazı konularda Avrupa ülkeleriyle yarışabilir hale geldi. Esnaf ve sanatkarın da bu değişim ve gelişime ayak uydurması gerektiği konuşuldu. Ancak görüşülen en önemli konulardan biri ise bir taraftan sermaye azlığı, diğer tarafta haksız rekabetin esnaf ve sanatkarı çok fazla üzdüğü oldu” diye konuştu.

“ESNAF VE SANATKAR SİYASET ÜSTÜDÜR”
İftarda seçimlerin de konuşulduğunu ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in bu konuda da önemli mesajlar verdiğini kaydeden AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, “10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, Sayın Genel Başkan Palandöken konuşmasında ‘Esnaf ve sanatkar nasıl bir cumhurbaşkanı profili bekliyor. Sizin bana verdiğiniz yetkiyle bize ziyarete gelenlere anlatıyoruz. Adaylar kendilerini tanıtırken, ülkemizin geleceğiyle ilgili bizimle fikir paylaşıyorlar. Esnaf ve sanatkar siyaset üstüdür. Esnaf yanına gelen müşterinin hangi siyasi partiden olduğuna, hangi milletten olduğuna bakmaz. Kardeşlik içinde ona bakar. Oyu sizler vereceksiniz. Esnaf ve sanatkar bu ülkenin temel taşıdır. Esnaf ve sanatkarın fikirleri çok önemlidir. Cumhurbaşkanı ülkeyi kucaklayan, birlik ve beraberlik içerisinde dünya ülkeleriyle yarışır hale getirecek bir profile sahip olmalı. Sosyal sınıflar arasındaki farkları kapatabilecek, benim cumhurbaşkanım diyebilecek tartışmasız bir cumhurbaşkanı olmalı. Artık mühür sizin elinizde. Artık cumhurbaşkanını milletin kendisi seçecek. Onun için bu seçimler çok önemlidir. Sizin meselelerinizi bir bir gelen adaylara anlatıyorum’ diyerek bizlerin taleplerini en iyi şekilde ilgililere ilettiğini belirtti” dedi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png