AYESOB Başkanı Hulisi Akşit gazetecilere yaptığı açıklamada, 2010 yılının Eylül ayında genel kuruldan üniversite kurabilmek için yetki aldıklarını, konunun Danıştay'da olduğunu söyledi. 
     Esnaf Vakfı bünyesinde Aydın'a kazandırmak istedikleri üniversite projesini gerçekleştirmek için tüzük tadilatı sebebi ile mahkemeye başvurduklarını anlatan Akşit, ''Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün itirazından dolayı şu anda konu Danıştay'da. Bizde mahkeme sonucunu bekliyoruz'' şeklinde konuştu. 
     Sosyo ekonomik açıdan Aydın'a ikinci bir üniversitenin büyük ivme kazandıracağını kaydeden Akşit, ''Konu ile ilgili önemli araştırmalarda bulundum. Esnaf ve Sanatkarlar Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Vakfı genel kurulunda da gerekli yetkiyi geçen yıl almıştık. Artık mahkeme sonucunu bekliyoruz. Nasıl bir sonuç çıkabileceğine dair bir şey söylemek çok zor. Dileğim Aydın'ımıza hayırlı olacak sonucun çıkması'' dedi. 
     Akşit, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde merkez ve ilçeleri olmak üzere yaklaşık 20 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü belirtip, ikinci bir üniversite ile bu sayının 40 bin rakamına ulaşması halinde kent esnafının da önemli bir ekonomik katma değer yaratacağını sözlerine ekledi.