Son günlerde Aydın gündeminde konuşulan Aydınspor"un Köy Hizmetlerispor ile birleşme çabalarının ayyuka çıkması nedeniyle aynı zamanda Özel İdare Genel Sekreteri olan Köy Hizmetlerispor Başkanı Halil İbrahim Aktemur, konuyu açıklık getirmek için basın toplantısı düzenledi. Mevcut Aydınsporla, Köy Hizmetlerispor"un birleşmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Aktemur, amaçlarının Aydın kamuoyuna mal olmuş yep yeni bir Aydınspor oluşturmak olduğunu dile getirdi.
Özel İdare Toplantı Salonunda konuyla ilgili açıklamalar yapan Aktemur, kamu oyunda sanki mevcut Aydınspor"la Köy Hizmetlerispor"un birleşme çabaları gösterildiği gibi bir hava oluştuğunu fakat bu durumun gerçek olmadığını dile getirdi. Büyük "Aydınspor" isminin mutlaka yaşatılması ve yükseltilmesi gerektiğini kaydeden Halil İbrahim Aktemur, “İlk olarak Naci Yeşilyurt ve Osman Yılmaz bize gelerek borçsuz bir kulüp yönetmek istediklerini dile getirdiler. Bu görüşmeden sonra Aydınlıların kabullenip, sahiplenebileceği bir takım oluşturma fikri oluştu. Bizde bu doğrultuda hareket etme kararı aldık. Aydınspor"un ismini yaşatmak ve yüceltmek için biz kulübümüzün ismini değiştirebiliriz. Fakat bunun için bu takımın Aydınlılar tarafından benimsenmesi gerekmektedir” dedi.
“TÜRK FUTBOLUNA YENİ BİR AYDIN EFESİ ARAMAĞAN EDELİM”
Aydınspor ile Köy Hizmetlerispor birleşiyor" söylentilerinin yanlış olduğunu ifade eden Aktemur, “Biz kulübü mevcut Aydınspor yöneticilerine teslim etmiyoruz. Biz Aydınspor"a gönül vermiş Aydınspor sevdalılarına diyoruz ki; alın size takım beş kuruş borçsuz, süper amatörde şampiyon olmuş. Bu takımın ismini genel kurulla değiştirip Türk futboluna yeni bir Aydın Efesi armağan edelim. Aydınlıları yeni bir Aydınspor canlandırmaya davet ediyorum. Bu iş içinde bu camida yıpranmamış fakat bu işe gönül vermiş kişileri bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Bu önerilerine karşılık Aydınlılardan olumlu bir hareket gelmemesi durumunda futbol yaşantılarını Köy Hizmetlerispor adı altında sürdüreceklerini kaydeden Köy Hizmetlerispor Başkanı Halil İbrahim Aktemur, yeni bir oluşumla Aydınspor"un ismini hak ettiği yerlere getirilebileceğini sözlerine ekledi