2008-2009 Futbol Sezonu"nda TFF 3. Lig 2. Grup mücadele edecek olan Aydınspor, yaptığı ilk idman ile yeni sezon hazırlıklarına başladı. Aydonspor Hüseyin Aksu Tesisleri"nde yapılan ilk idamı Aydınspor Başkanı Kemal Özdemir, 2. Başkan Naci Yeşilyurt ve yönetim kurulu üyelerine izledi. Antramnan öncesi bir süre oyuncularıyla sohbet eden Aydınspor Teknik Direktörü Murat Gürkan Zora, oyouncuları antrenman boyunca sık sık uyardı. Düz koşu ile başlayan ilk antrenman kondisyon ve teknik çalışmalar ile devam etti.
Antranman sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayab Teknik Direktör Zora, Aydınspor"un içinde bulunduğu durumu göze alarak maliyeti düşük olan ve tecrübeli oyunculardan oluşan iyi bir kadro oluşturduklarını söyledi. Halen görüşülen bazı futbolcuların olduğunu belirten Zora, Sportif başarılarının da kısa sürede gelmesi için güçlü bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Yönetim ve teknik heyet olarak uyum içersinde çalışıyoruz. Taraftar ve camianın bize inanmasını ve destek olmasını istiyoruz. Aydınspor"un başarısından hiç endişe etmesinler. Kendi tesislerimizde başlatıyımız yeni sezon hazırlıklarının ikinci bölümünü 19 Temmuz"da başalayacak Isparta Yalvaç kampı ile sürdüreceğiz. Şuan çalışmalara geniş bir kadroyla başadık. Kamp sürsince eksiklerimiz ve iyi olan yönlerimiz daha iyi ortaya çıkacak. Kamp döneminin sona erdikten sonra Aydın"a onların özlediği takımı getireceğiz” dedi.
Yeni sezon kadrosuna takviye yapmak için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Aydınspor Başkanı Kemal Özdemir de, Denizlispor Başkanı Ali İpek ile yaptıkları ön görüşmenin ardından geçen hafta içerisinde yeniden biraraya geldiklerini duyurdu. İpek"in daha önceden verdiği destek sözünü yerine getirdiğini kaydeden Özdemir, “Hocamız ile yaptığımız çalışmalar sonrasında Denizlispor"un futbolcuları olan ve geçen yıl 3. Ligde şampiyon olan Denizli Belediyespor formasını kiralık olarak giyen futbolcular arasından 5-6"sının ismini belirledik. Bu oyunculardan birkaçının yeni sezon kadromuzda yer alacağı kesşleşti. Diğer futbolcularıda çağırıp görüşeceğiz” diye konuştu.
Öte yandan, Aydınspor"un 2008-2009 Futbol Sezonu"ndaki rakipleri belli oldu. Türkiye Futbol Fedarasyonu"ndan yapılan açıklamayla Aydınspor"un yeni sezonda 3. Lig 2. Grupta Balıkesirspor, Bandırmaspor, Göztepe, Nazilli Belediyespor, Menemen Belediyespor, Ispartaspor, İzmirspor, Mustafa Kemalpaşa ve Torbalı Belediyespor ile bir üst lige çıkmak için mücadele vereceği belirtildi.