AYDINPOST ÖZEL

 

Aydınspor Kulübü"nde Başkan Kadir Sağlam"ın görevi bırakma kararı almasının ardından, yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Cemal Özdemir, göreve gelmesinin hemen ardından Aydınpost"a özel açıklamalarda bulundu.

Başarılarının ardında inanmanın yattığını belirten Başkan Cemal Özdemir, “Kütahya Tavşanlı da bile Aydın"ı tanıyan yok. Ama Aydınspor"u herkes biliyor. Fenerbahçe galibiyeti önemli bir iz bırakmış” diye konuştu.

 

Sayın Başkan nedir yeni dönem için harita planınız?

 

Öncelikle Kadir başkana çok teşekkür ediyorum. Biz futboldan çok az anlarız fakat, o bizim pirimiz. Zor bir görevdi. Çok zor bir görev üstlendik. Ama biz inandık. Bu takım düşmeyecek dedik. Allah"ın izniyle takımı kurtaracağız dedik. İnanmak, çok güzel bir şey. Kadir başkan, üç-beş hafta kala üstüme çok geliyorlar. İstifa etmem gerekiyor dedi. Ama hayır dedik. Biz onu tamamladık, o da bizi. Aramızda zerre kadar bir tek bir şey geçmedi. Bu takım bundan sonra da yoluna devam edecek. Bunu başardıysak daha fazlasını da yapmaya çalışacağız. Güzel projelerimiz var.

 

Neler daha çok sizi üzdü bu süreçte?

 

Belirtmek isterim ki, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem"e çok teşekkür ediyoruz. Çok büyük faydaları oldu. Esas fedakârlık Vali ve Belediye başkanımızdan olmuştur.

Bazı arkadaşlardan para isterken Aydınspor"a bir şey verin derken, gidin belediye başkanınız versin dediler. Bu ayıp bir söz! Kimse düşünmüyor ki, bu takım Aydın"ın namusudur!

 

 

Aydın"ı kimse tanımıyor bile…

 

Kütahya Tavşanlı maçına gittiğimizde nereden geliyorsunuz dediklerinde "Aydın" dedik. “Aydın nerede?” diye sordular inanır mısınız? Fenerbahçe"yi 6-1 yenen takım deyince ha o bu memleketin takımı mı dediler. Aydınspor budur işte. İnandık yola çıktık.

 

Neler yapacaksınız peki? Yükünüz çok ağır.

 

Önümüzdeki günlerde transfere başlayacağız. Kadir başkanın Türkiye"de tanımadığı kulüp ve futbolcu yoktur. Asker olacağını söyledi ama o bizim ağabeyimizdir. Naci ağabeyimizde gece gündüz bizlerle birlikte çalışıyor. O bile bazen şaşırıp nereye gidiyoruz biz diye soruyor. Herkes bize inansın, güvensin. Biz başardık başaracağız.

 

Aydın"ı benden fazla kimse sevemez!

 

Ben Aydın"da büyüdüm. Buranın ekmeğini yiyorum. Onun için Aydınlı"yım. Aydın"ı benden fazla kimse sevemez. En fazla Türkiye"yi benden fazla kimse sevemez. Şu anda Aydınspor çok zor durumda. İki ay var. Gücümüz belli. Kapısında bekleyen bir sürü icra var. 2 trilyon sadece vergi borcu var.

 

Gelsinler takımın önünü açsınlar!

 

Biz belki onlar kadar görünümde para vermemişizdir. Her yapılan bağışın onların alacağı görünüyor. Lütfen gelsinler takımın önünü açsınlar. Biz de gittiğimiz bir kuruş varsa bağışlayarak gideriz. Tansel Önder de gelsin yapsın. Ali Uzunırmak geri dönüp bakmayacağım dedi ama, gelsin desin ki benim alacağım yoktur, bağışlıyorum desin.  Sıfırlasın. Hasan Ceylan diyor ki 300 milyar alacağım var. Gelsin sıfırlasın. Kim yöneticilik yaptıysa ve Aydınspor"u seviyorlarsa bunu yapsınlar.

 

Borcu sıfırlamak sizi rahatlatır mı?

 

Hükümet yeni yasada 6 yıl dondurma ya da erteleme kararı çıkaracak. Belirlenecek tarihe kadar başvuruda bulunacağız. Kişilere olan borcumuzu silersek diğer alacaklarımız bizi rahatlatır. Örneğin iddiadan gelecek para bize büyük güç verir.

Enteresan bir şey anlatayım sizlere. Belediye başkanını verdiği çeki bankaya götürdüm 5 dakika sonra korktum geriye aldım. Acaba tedbir var mı diye? Bunları düşünüyoruz. Bizler 400 milyar para toplamışız ve dağıtmışız. Bir kuruş da borcumuz yoktur. Allaha şükür. Etimizi, peynirimizi, domatesimizi parayla almışızdır. Peşin parayla ihtiyaçlarımızı giderdik. Bize destek versinler. Her yapılan bağış vergiden düşülebiliyor. Makbuz karşılığı para versinler ve hesabını sorsunlar.

 

Başkan Ortekin"in desteği geç kalmadı mı?

 

Samimi olmak lazım. Bir kuruş veren insana teşekkür ettik. Basına da çıktık anlattık. Başkan Ortekin geçmiş yönetimlerden daha azını size vermişim dedi. Belgeleriyle ama kimse bilmiyor bunu. Ama size her verdiğimde basınla paylaştınız dedi. Birileri bir şey veriyorsa yapalım bunu. Şefik Çerçioğlu"nun 140 milyar girişi var. Onu da size bağışlıyorum dedi. Onu takdir edeceğim. Bu insanlara plaket vereceğiz. Bu tür insanları takdir ediyoruz.

 

Aslen Aydınlı değilsiniz. Size ilk etapta önyargılı olarak baktılar. Karadenizliler mi Aydınspor"a sahip çıkacak diye... Ne düşündünüz böyle durumlarda?

 

Evet, ben Muşlu"yum. Ama Aydın"da büyüdüm. Kardeşim burada hukukçu. Kardeşim milli futbolcu. Ben Aydınlıyım, benden daha fazla kimse Aydın"ı sevemez. Ben bunun arkasında duruyorum. Şu memleketin haline bak. Doğulu Batılı diyerek olmaz. Birbirimiz sevelim. Ben hizmet noktasındayım. Aydın"da herkesin bizi sevmesini bekleyemeyiz. Aydın rahmetli Menderes"e sahip çıkmamış bize mi sahip çıkacak? Ama Aydınspor"a sahip çıkmalarını isterim. Eğer yarın birileri çıkıp da samimice daha iyi şartları sağlayacaklarını garanti etsin, hemen görevi devrederiz. Aydınspor sayesinde milletvekili seçilmişler. Rahmetli Cevat ağabeyimiz belediye başkanı bile olmuş.

 

Aydınspor"un ciddi bir lobi olduğunu düşünüyor musunuz?

 

Ciddi çalışmalarımız olacak. Son maçlarda çok üzüldüm. O kadar çok seyirci var ki maça gelmiyorlar. Gelsinler sahip çıksınlar. Bize değil Aydınspor"a sahip çıksınlar. Mukan Perinçek ağabeyimizi maçta görmek isteriz. Federasyondayken kaç tane futbolcuyu göndermiş, kaç hakemi çıkarmış yukarılara? Desin ki iyi yönetmiyorsunuz görevden çekiliriz. Aydınlı işadamlarına gittiğimiz 1 milyar lirayı zor alıyoruz. Ama farklı illerdeki işadamları 50 milyar lira veriyor. Aydınlı işadamlarının da takıma sahip çıkmasını istiyoruz.

 

İşadamlarıyla bir araya gelmeyi düşünüyor musunuz?

 

Kesinlikle bunu yapacağız. Bizim kimseyle sorunumuz yok. Sadece Aydınspor"u konuşuruz. Önümüzdeki günlerde geniş katılımla yemek düşünüyoruz. Bir şey istemiyoruz. Vergiden düşecekleri parayı bize versinler. Odalarla tabiî ki temasa geçeceğiz. İlçe belediyelerle istişare edeceğiz. Bir odamıza yaptığımız müracaat vardı. İnanır mısınız yaptığımız müracaatın dilekçesini bulamadılar. Geçmişi konuşmayalım artık. Çünkü sünger çektik geçmişe.

 

Peki, tahrip olan noktaları onarabilecek misiniz?


Elbette ki. Bunun için mesai vereceğiz. Herkesin bize inanmasını istiyoruz. Verdikleri bir kuruşun hesabını sorsunlar. Bu güven meselesidir. Biz kendimize güveniyoruz onlar da bize güvensinler. Sayın valimiz toplantı yapıp para istedi. Hulisi Akşit"le konuştuk. Geçmişe bakmayalım dedik. Aydınspor"un herkese ihtiyacı var.

 

İlk olarak ne yapmayı planladınız?

Öncelikle kaynak arayışındayız.

 

Ne kadar paraya ihtiyacınız var?

 

250-300 milyar lira bize yetecek. Şampiyonluk hedefimizde değil. Şampiyonluğa giden takımın cebinde parası olmalı. Maceracı olmamalıyız. Ama biz öyle yapmayacağız. 5-6 maç aldıktan sonra tekrar oturur konuşuruz. Yanılmayalım. Ona göre bir ekip kuracağız. Kadir Sağlam"ın öncülüğünde çakışmalarımız sürüyor. Ufuk Gezeroğlu"nun menajerliğinde çalışmalara devam ediyoruz. Başka kulüplerin menajerleriyle de irtibat halindeyiz.

 

YARIN: Kulübün 2. Başkanı Naci Yeşilyurt"un açıklamaları