AYDINPOST HABER SERVİSİ - Son günlerde Aydın gündeminde çokça konuşulan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ile Aydınlı iş adamı Abdullah Yılmaz arasındaki tartışmaya Aydınspor önceki saymanı İbrahim Gürdal da katıldı. Bir süredir ikili arasında Aydınspor üzerinden bir atışma yaşanıyor. Başkan Hakan Ülken, Abdullah Yılmaz’ı sahibi olduğu Park Otel’de Aydınspor yöneticilerini kabul etmemekle ve kulübe destek olmamakla suçlamıştı.

Yılmaz ise tüm suçlamaları reddetmiş, Ülken’i şahsına yönelik hakaret içerikli konuşmalarından dolayı dava etmişti.

Yaşanan bu olaydan sonra Aydınspor 1923 Kulübü basın sözcüsü Çağrı Türkmen bir mesaj yayınlayarak Abdullah Yılmaz’ı kınadıklarını belirtmişti.

Peş peşe gelen açıklamalar sonrası Yılmaz’a destek Aydınspor eski saymanı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı İbrahim Gürdal’dan geldi. Gürdal, Yılmaz’a desteğini açıklayarak, işadamının Aydınspor için yaptıklarından söz etti.

Gürdal, Yılmaz ile arasında geçen diyaloğu anlatarak başladığı açıklaması şöyle;

“Aydınspor 1923 üzerinden bir parsa kapma yarışı hissettiğim için açıklamak zorunda olduğum ve benim bizzat yaşadığım bir olayı söyleyeceğim.

Günlerdir iki yakın arkadaşım Hakan Ülken ve Abdullah Yılmaz arasında tartışma sürüyor. Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce küme düştüğümüz zaman Abdullah Yılmaz yanıma geldi, ‘Aydınspor’un cari hesabı ne olacak’ diye sordu? Ben de küme düştüğümüzü belirttim. Yılmaz’da borcu sildiğini söyledi.

Yaklaşık iki yıldır Fatih Atay seçildiği dönemden bu yana Aydınspor’un başına gelen tüm hocalarımızı Abdullah Yılmaz’ın sahibi olduğu otelde ağırladık. Transfer edeceğimiz futbolcuları, Aydınspor misafirlerini hep orada ağırladık. İki yıl boyunca Aydınspor’un otelde açık hesabı oldu. Bir günden bir güne de ‘arkadaş bu açık hesabınızı niye kapatmıyorsun’ demediler.

KOMBİNE BİLET BİLE ALMAYANLAR YILMAZ’I ELEŞTİRİYOR

Şimdi 300-400 liralık kombine bilet almayan adamların Abdullah Yılmaz’ı eleştirmelerini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu olacak iş değil.

5-10 bin liralık borçlar yüzünden birçok esnaf Aydınspor’u icraya verdi. Neden çünkü Aydınspor’un ekonomik durumundan dolayı. Hiçbir esnaf Aydınspor’a 3-4 bin liralık cari hesap açmaz.

Şimdi Aydın Park Otel diye bir yer bulmuşuz. İki yıldır cannını çıkarmışız, iki yıl boyunca gelen her misafirimizi, uçan kuşu orada ağırlamışız. En son da bir buçuk ay önce gelmiş adam bize ‘benim param ne olacak birader’ demiş, biz de küme düştük, Allah bize biz sana dedik. Abdullah Yılmaz da ‘bize borcu sildim’ dedi.

EĞER AYDINSPOR İÇİN BİRİ KINANACAKSA ABDULLAH YILMAZ SON ADAMDIR

Abdullah Yılmaz’ın ticari hayatını herkes bilir. Benim babamın oğlu değil. Ama Yılmaz’ın Aydınspor üzerinden parça pinçik edilmesi benim bu açıklamayı yapma gerekliliğini hissettirdi. Gidin bakın Aydınspor 1923’ün muhasebesine bir tane Park Otel faturası yoktur. Oysaki Yılmaz faturayı kesip kulübe gönderse istediği zaman alabilir.

Aydınspor yetkilileri bir açıklama yapmış. Talihsiz bir açıklama, keşke bana sorsalardı. Çağrı Türkmen’in yaptığı açıklamada kınıyoruz demiş. Eğer Aydınspor için biri kınanacaksa Abdullah Yılmaz son adamdır, lütfen kimse kusura bakmasın.

Yılmaz, iki yılda Aydınspor’a ait olan 40 bin liralık devasa bir borcu silerek, üzerine bir gönül çiziği atmıştır.

BU ŞEREFSİZ KİMSE İSMİNİ VERMEZSEN, MÜFTERİSİN

Aydınlı gazeteci Ercan Arslan’ın Aydınspor’u ve Özlem Çerçioğlu’nu eleştiren köşe yazısına değinen Gürdal, “Aydınspor’un siyasete ait olmaması lazım. Metin Başaran para vermiyor diye eleştirirsen Allah seni taş eder. Başaran 180 bin liralık para vermiştir. Dursun Çalık geçen sene 80 bin lira vermiştir. Gidin bakın kayıtlara.

Amedsporlu Tahir Babaoğlu’nu Aydınspor eski yöneticilerden birinin arayıp muvaffakat verme dediğini yazıyor. Sen şimdi böyle yazarsan herkesi itham etmiş olursun, bu şerefsiz kimse isim vereceksin. İsim veremiyorsan zaten müfterisin” diyerek konuştu.

KİMSEYE AYDINSPOR ÜZERİNDEN SİYASET YAPTIRMAYIZ

Aydınspor’un aylık elektrik, su, saha bakım masrafı 50 bin lira, yılda 600 bin lira eder. Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl transfer açılırken yaptıklarını Hidayet Türen’e soracaklar. Kimseye Aydınspor üzerinden siyaset yaptırmayacağız. Türen geçen sene 2 milyon, bu sene ise 1 milyona yakın para harcamıştır. Büyükşehirin Hidayet Türen’e katkılarını Türen’e soracaklar. Kimse köşesinden gazel okumayacak.

BİR ÇAYLA TAKIMIN 40 BİN LİRALIK BORCUNU SİLDİ

Geçen ay Hidayet Türen ile konuştuğumda Abdullah Yılmaz’ın Aydınspor’un borcunu sildiğini söyledim. Hakan Genç bu olayın şahididir. Aydınspor yöneticilerinin açıklaması Hidayet Türen’den bağımsız mı yapılmıştır, sormak lazım. Ama Aydınspor’un 40 bin liralık cari hesabını bir çayla silmiş adamdır Abdullah Yılmaz.

TRANSFER YASAĞININ KALKMASI İÇİN, EKSİK KALAN PARAYI MANİSASPOR KULÜP BAŞKANI VERMİŞTİR

Transfer yasağının kalkmasında Manisaspor kulüp başkanın emeği çoktur. Çünkü, Manisaspor kulüp başkanı ne kadar eksiğiniz kaldı diyerek, o eksik para kadar Hidayet Türen’e borç para verdi. Yani bu transfer yasağının kalkmasında bu işin hamalı Hidayet Türen’dir. Kulübün iki senesi daha var. Eğer bir hata yapmazsak seneye önümüz açılır.

Takımın 3 milyonluk bir borcu vardı. Birazı ödendi, 1 milyon 800 bin liralık bir borç kaldı. Olası davaları kaybedersek 1 milyon 500 bin lira Hüsnü Özkan’a, 500 bin Ali Aydın’a ödeme var. Bir de kayda girmemiş yönetici alacakları var.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA