Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Aydınspor 1923, Aydın’da bir hafta önce başladığı birinci etap kamp çalışmalarına devam ediyor. Yörük Ali Efe Tesisleri’nde gerçekleşen idmanda siyah beyazlı futbolcular ile teknik heyet Türk demokrasisini hedef alan darbe girişimine açtıkları Türk Bayrağı ile cevap verdi. Spor dünyasının da sessiz kalmadığı darbe girişimine Aydınspor 1923 de tepkisini göstererek, Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere tavrını da net bir şekilde göstermiş oldu.

Günü çift idmanla geçiren siyah beyazlılar, fizik ve kondisyon ağırlıklı çalışmalarla güç depoluyor. Yeni transferlerle kadrosunu güçlendiren Aydınspor 1923, düz koşu ile başladığı antrenmanda açma germenin ardından zorlu istasyon çalışmaları ile form tutmaya çalışıyor. Sabah ve akşam olmak üzere günü çift idman yaparak tamamlayan siyah beyazlılar, her iki idmanda da farklı çalışmalara imza atıyor. Takıma bu sene katılan oyuncular ile eski oyuncuların birbiriyle kaynaştığı ve neşeli diyalogları dikkat çekerken, teknik heyet ise çalışmalar konusunda işi sıkı tutuyor. Özellikle akşam idmanlarını kaçırmamaya çalışan siyah beyazlı yöneticiler de saha kenarından takımı yakından takip ediyor.

“Darbeye karşıyız, demokrasiden yanayız"
Darbe girişimine tepki gösteren Aydınspor 1923 Başkanı Hidayet Türen, “Aydınspor 1923 Kulübü olarak darbeye karşıyız, demokrasiden yanayız. Bu yüzden şahsım ve kulübüm adına devletimiz ve milletimize yapılmış bu hain kalkışmayı kınıyorum. Şimdi biz; bir ve beraber olmalıyız. Vatanın bölünmezliği için dik durmalıyız. Bugünler demokrasiye sahip çıkma günüdür. Biz de demokrasiye, hür iradeye, halk desteğine kayıtsız şartsız evet diyoruz. Milli irade ve milli mücadele söz konusu olduğunda Türk milletinin refleksi en üst düzeyde olur, umarım bir daha bu duygularımız test edilmez. Bugün de yarın da hepimizin sahip çıkması gerektiği şey demokrasidir. Aksi girişimler her zaman hüsranla sonuçlanmıştır. Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.