Aydınpost tarafından gündeme getirilen Aydın’daki jeotermal tesisler için TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, ‘’Aydın’ın jeotermal enerji konusunda zaman kaybına tahammülü olmadığını’’ belirtti.

Aydın'daki jeotermal tesisler ile ilgili açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Bugüne kadar defalarca konu ile ilgili söylemlerimizin bir özeti olarak; Jeotermal tesislerin çevreye, tarım ürünlerine ve insan sağlığına etkilerini kimsenin itiraz edemeyeceği şekilde bilimsel verilere dayanarak araştırılması ve nasıl işletilmesi gerektiğinin belirlenmesi şarttır. Bu sorun Aydın’ın sorunudur ve Aydın’ın ortak aklıyla yani tüm kesimlerin katılımı ile çözülmelidir. Büyükşehir Belediyemizin konu ile ilgili bir bütçe ayırımı zaten vardı. Başta Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Odalar ve geniş kapsamlı bir komisyonun oluşturulması gerektiği kanaatindeyim. Hem bütçe hem de akıl havuzuna ortaklık bilinciyle hareket ederek bu problemi el birliği ile çözmeliyiz” dedi.

“Artık Zaman Kaybına Tahammülümüz Yok”

Konunun önemine vurgu yapan Ülken, “Tüm kesimlerin oluşturulacak bir komisyona dahil oldukları takdirde, ortaya çıkacak rapor ve eylem planı kimsenin itiraz edemeyeceği şekilde bir ‘Aydın Aklı’ olacaktır. Yasal mevzuatta düzenleme yapılarak Aydın’da kazanılan bir gelirin vergisinin Aydın’da ödenmesi gerekli, dolayısıyla Aydınımızın milli gelirden alacağı paydaki hakkının başka bir ile kaymaması elzemdir. İlimizin bu kaynağının doğru ve zararsız kullanımı ile birlikte şehir ısıtması, seralarda sıcak suyun kullanımı ve termal sağlık noktasında değerlendirilmesinin beklentisi Aydınlının en doğal hakkıdır. Gelin Aydınımız ve çocuklarımız için gerekeni hep birlikte yapalım” diye konuştu.